Αναστάτωση έχει προκληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στους οδηγούς των Χανίων, καθώς υπάρχει έντονα η φημολογία πως μετά την εντατικοποίηση των ελέγχων της τροχαίας στα Χανιά, βεβαιώνονται παραβάσεις για μη κατοχή πυροσβεστήρα, ανακλαστικού γιλέκου, φαρμακείου κ.α
Η διοικήτρια της τροχαίας Χανίων Ευστρατία Κουλαρά, έδωσε απαντήσεις σε όλη αυτή τη συζήτηση ενώ τοποθετήθηκε και στα όσα είπε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Όνειρο Είναι τα Χανιά», Βασίλης Πετρουλάκης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγάλης Δευτέρας, καταγγέλλοντας, πως του βεβαιώθηκε κλήση καθώς δεν παραχώρησε προτεραιότητα σε πεζό στη διάβαση.
Η κυρία Κουλαρά επισήμανε πως όσον αφορά τις διαβάσεις των πεζών υπάρχουν καταγγελίες από πεζούς πως οι οδηγοί δεν σταματούν στις διαβάσεις, ενώ έχει επιστρατευτεί ειδική ομάδα, που ελέγχει συγκεκριμένα την τήρηση του ΚΟΚ στις διαβάσεις.
Σχετικά με τους ελέγχους της τροχαίας, η διοικήτρια ξεκαθάρισε κατηγορηματικά πως «Δεν υπάρχουν τέτοιες παραβάσεις. Βεβαιώνονται μόνο οι επικίνδυνες παραβάσεις. Δε γίνονται εξαντλητικοί έλεγχοι. Έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία για πυροσβεστήρα τον Ιανουάριο».
Ακόμα, όπως ανέφερε υπάρχει βελτίωση όσον αφορά τη μέθη, καθώς πλέον οι οδηγοί που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι λιγότεροι. «Μπορεί στις 100 παραβάσεις να βρούμε δύο, ενώ παλιά βρίσκαμε 15», κατέληξε η διοικήτρια της τροχαίας.
zarpanews.gr