Προβληματίζουν τα τροχαία στα Χανιά: «Ανοίγουμε την πόρτα και βλέπουμε κουτάκια μπύρας στη θέση του οδηγού» (video)

Η διοικήτρια της τροχαίας, σημείωσε πως στην πλειοψηφία τους οι οδηγοί που εμπλέκονται σε τροχαίο, τους έχει...
Προβληματίζουν τα τροχαία στα Χανιά: «Ανοίγουμε την πόρτα και βλέπουμε κουτάκια μπύρας στη θέση του οδηγού» (video)

Σε μάστιγα έχουν μετατραπεί τα τροχαία ατυχήματα στα Χανιά, αφού σε καθημερινή βάση, σημειώνονται ατυχήματα σε όλο τον νομό, προκαλώντας προβληματισμό τόσο στην τροχαία, όσο και στους πολίτες.

Η διοικήτρια Τροχαίας Χανίων Μάρθα Κίτσιου, αναφέρθηκε στα στοιχεία που συνέλεξε η τροχαία στα Χανιά τον Σεπτέμβριο, μετά από εκτεταμένους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στους οδηγούς, με τα στοιχεία που παρουσίασε να προκαλούν προβληματισμό και απόγνωση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται τα τροχαία ατυχήματα στα Χανιά.

Μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο, σε όλο τον νομό πραγματοποιήθηκαν 6.000 έλεγχοι σε οδηγούς, και σημεώθηκαν 2.409 παραβάσεις σε όλο τον νομό.

Όπως σημείωσε η κυρία Κίτσιου, τα στοιχεία αυτά προκαλούν προβληματισμό, αφού καθημερινά υπάρχει και κάποιο τροχαίο.

Μάλιστα, μιλώντας για τα περιστατικά στα οποία επιλαμβάνεται η τροχαία, γίνονται σοβαρά λάθη από τους οδηγούς, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που οδηγούν κάνοντας χρήση αλκοόλ.

«Βλέπουμε μεγάλη χρήση αλκοόλ, ανοίγουμε την πόρτα του οδηγού σε τροχαίο και βλέπουμε κουτάκια μπύρας.»

Η διοικήτρια της τροχαίας, σημείωσε πως στην πλειοψηφία τους οι οδηγοί που εμπλέκονται σε τροχαίο, τους έχει βεβαιωθεί παράβαση, τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο.

Η ίδια επισημαίνει την ανάγκη της ατομικής ευθύνης των οδηγών, όσο και της βοήθειας των φορέων και της κοινωνίας προκειμένου να εξαλειφθεί η μάστιγα των τροχαίων στα Χανιά.

zarpanews.gr

Κεντρική | Όλες οι ειδήσεις | Ειδήσεις Χανιά – Κρήτη

Χανιά: O καιρός | Live cameras | Αξιοθέατα | Καταστήματα | Φαγητό και ποτό | Ευεξία | Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το aera.gr στο FacebookGoogle News και στο YouTube και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.