Σοκ – Απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ από ελεύθερο σκοπευτή (video)

Σοκ – Απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ από ελεύθερο σκοπευτή (video)

Επίθεση εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια.

Την ώρα που μιλούσε, ακούστηκαν πυροβολισμοί, ο Ντόναλντ Τραμπ έσκυψε και όταν σηκώθηκε ξανά είχε αίματα στο αυτί και στο πρόσωπο. Ο Τραμπ αποχώρησε με αίματα από στη σκηνή, δείχνοντας ωστόσο να είναι καλά και υποβλήθηκε προληπτικά σε εξετάσεις σε νοσοκομείο.

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, μόλις σταμάτησαν οι πυροβολισμοί και επιβεβαιώθηκε ότι ο ένοπλος είχε εξουδετερωθεί, σηκώθηκε, φώναξε κάτι στους οπαδούς του και ύψωσε τη δεξιά του γροθιά, επευφημούμενος από τους συγκεντρωμένους.

Ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός, όπως και ένας πολίτης, που παρακολουθούσε την ομιλία, ενώ δύο ακόμη άνδρες έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Την επίθεση καταδίκασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Oλόκληρη η δήλωση Τραμπ

“Θέλω να ευχαριστήσω τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και τις αρχές για την άμεση αντίδρασή τους μετά την ένοπλη επίθεση, που έγινε στο Butler, της Πενσιλβάνια. Κυρίως θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ατόμου που σκοτώθηκε και τη συμπαράστασή μου στον πολίτη που έχει τραυματιστεί σοβαρά. Είναι τρομερό ότι μια τέτοια ενέργεια μπορεί να γίνει στη χώρα μας. Δεν ξέρουμε τίποτα αυτή τη στιγμή για τον δράστη, ο οποίος είναι νεκρός. Η σφαίρα τρύπησε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά, μόλις άκουσα αυτούς τους ήχους, τους πυροβολισμούς και μετά ένιωσα τη σφαίρα στο δέρμα μου. Υπήρχαν πολλά αίματα, οπότε κατάλαβα τι συνέβη. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική”

Ο δράστης είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια

Ο ύποπτος δράστης της επίθεσης κατά της ζωής του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Την σχετική πληροφορία μετέδωσε αρχικά δημοσιογράφος του CNN επικαλούμενος πηγές.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημιοσιογράφου στο Χ, το FBI έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα. Αναμένονται από λεπτό σε λεπτό ανακοινώσεις από την αστυνομία της Πενσιλβάνια.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ με τουφέκι από την οροφή κτιρίου περίπου 300 μέτρα μακριά από την εξέδρα όπου μιλούσε ο Τραμπ. Μια ομάδα ελεύθερων σκοπευτών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σκότωσε αμέσως τον ένοπλο. Σύμφωνα με τις αρχές δεν υπάρχει άλλη ενεργή απειλή.

«Αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε διατεθειμένοι να προσδιορίσουμε ποιος είναι ο δράστης, είμαστε κοντά στην ταυτοποίησή του», δήλωσε ο αξιωματικός του FBI Κέβιν Ρόακ. «Δεν είχε πάνω του ταυτότητα. Οι ερευνητές χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του», ανέφερε.

«Προς το παρόν δεν έχουμε αναγνωρισμένο κίνητρο», πρόσθεσε και σημείωσε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου πιστεύουν ότι ο πυροβολισμός ήταν μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τραμπ. Ο αξιωματικός είπε επίσης ότι δεν θα δημοσιοποιήσουν ακόμη λεπτομέρειες για το όπλο.

Ο αντισυνταγματάρχης Τζορτζ Μπίβενς είπε: «Φαίνεται ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα»

«Δεν θεωρούμε απολύτως δεδομένο ότι επρόκειτο για επίθεση μοναχικού λύκου», συμπλήρωσε.