Στιγμές έντασης εκτυλίχθηκαν για ακόμα μια φορά έξω από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων όπου συνεχίζεται η δίκη για υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας και βιασμού κατ’ εξακολούθηση με θύμα μια 13χρονη μαθήτρια στο Ρέθυμνο το 2022.
Κατηγορούμενος, ένας 20χρονος τότε και 22χρονος σήμερα ημεδαπός, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως καθώς φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση βιασμών της 14χρονης από τον Μυλοπόταμο που συγκλόνισε την κοινή γνώμη των περασμένο Φεβρουάριο.
Η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα της οικογένειας της παθούσας ενώ στα δικαστήρια και σήμερα συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος στο πλευρό του κατηγορούμενου. Μεταξύ των δύο πλευρών προκλήθηκε ένταση και απειλήθηκαν επεισόδια αλλά χάρη στην παρέμβαση της αστυνομίας οι τόνοι έπεσαν.
Στην δίκη είναι σήμερα παρών για πρώτη φορά και ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ο οποίος μετήχθη προκειμένου να απολογηθεί.
Ο 22χρονος είναι αντιμέτωπος με βαριά κακουργήματα και συγκεκριμένα:
- Βιασμό ανηλίκου κατ εξακολούθηση
- Ασέλγεια ανηλίκου κατ εξακολούθηση
- Εκδικητική πορνογραφία
- Προσέλκυση ανηλίκου μέσω ιντερνετ
Η υπόθεση είχε έρθει στο φως τον Φεβρουάριο του 2022, όταν η 13χρονη μαθήτρια σταμάτησε να υποκύπτει στους πολύμηνους εκβιασμούς του 20χρονου, ο οποίος την εξανάγκαζε σε σεξουαλικές πράξεις παρά την ηλικία της και παρά την θέλησή της, απειλώντας την ότι θα διακινούσε πορνογραφικό υλικό, δηλαδή φωτογραφίες της μαθήτριας, τις οποίες του είχε στείλει μετά από δική του πίεση και χειραγώγηση μέσω κοινωνικών δικτύων.
Μετά την άρνηση του κοριτσιού να συνεχίσει τις επαφές μαζί του, ο 20χρονος έκανε πράξη την απειλή του, διακινώντας μέσω κοινωνικών δικτύων το υλικό και με τη βοήθεια της ψυχολόγου του σχολείου, η κοπέλα βρήκε το θάρρος να κινήσει την νόμιμη διαδικασία καταγγελίας του.

Μετά την απολογία του ο 20χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος αλλά καθώς το δικαστήριο δεν ξεκινούσε, υποχρεωτικά βάσει νόμου, αποφυλακίστηκε.
Η υπόθεση του Μυλοποτάμου
Ωστόσο λίγο μετά την αποφυλάκισή του, ο 22χρονος πλέον νεαρός ενεπλάκη και σε νέα υπόθεση βιασμού ανήλικης.
Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση των βιασμών της 14χρονης στον Μυλοπόταμο που ήρθε στο φως τον περασμένο Φεβρουάριο, για την οποία κατηγορούνται 12 άνδρες.
Μετά την σύλληψή του, ο 22χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές Τριπόλεως όπου παραμένει κρατούμενος.
zarpanews.gr