Χανιά: «Αιματοχυσία» στην άσφαλτο – Μάστιγα για την Κρήτη τα τροχαία – Σοκάρει η συχνότητα των δυστυχημάτων (video)

Χανιά: «Αιματοχυσία» στην άσφαλτο – Μάστιγα για την Κρήτη τα τροχαία – Σοκάρει η συχνότητα των δυστυχημάτων (video)

Με τέσσερις νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα μέσα σε μια εβδομάδα, τα Χανιά κατέχουν πλέον τη θλιβερή πρωτιά σε επίπεδο Κρήτης

Μια 47χρονη Βρετανίδα έχασε τη ζωή της προχτές το απόγευμα στην παλιά εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου στο ύψος της Γεωργιούπολης. Με τέσσερις νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα μέσα σε μια εβδομάδα, τα Χανιά κατέχουν πλέον τη θλιβερή πρωτιά σε επίπεδο Κρήτης, ενισχύοντας τον προβληματισμό για την αιματοχυσία χωρίς τέλος.

Το τέταρτο θύμα τροχαίου μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας στα Χανιά είναι η 47χρονη Βρετανίδα τουρίστρια που παρασύρθηκε από ΙΧ στην παλιά εθνική οδό στο ύψος της Γεωργιούπολης. Η άτυχη γυναίκα που απολάμβανε τις διακοπές της στην περιοχή μαζί με την οικογένεια της, τραυματίστηκε βαριά όταν χτυπήθηκε μαζί με μια ακόμα γυναίκα 53 ετών, από διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε κάτοικος του δήμου Αποκορώνου.

Οι δύο τουρίστριες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου η 47χρονη υπέκυψε στα τραύματα της.

Προχτές, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν τελευταίο αντίο στον 26χρονο που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε τροχαίο δυστύχημα με τη μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα του στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας ανασύρθηκε απανθρακωμένος μέσα από το ΙΧ του στον Βάμο, ένας 23χρονος.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης, τα Χανιά έρχονται πρώτα σε τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη και ακολουθούν το Ηράκλειο, το Λασίθι και το Ρέθυμνο.

Μόνο στο δήμο Αποκορώνου τον τελευταίο μήνα έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα ένας 19χρονος , ένας 23χρονος και μια 47χρονη.

Τα περισσότερα από τα δυστυχήματα που καταγράφηκαν στα Χανιά τον τελευταίο μήνα συνέβησαν μεταμεσονύχτιες ή πρώτες πρωινές ώρες και τα θύματα ήταν από 17 έως 26 ετών. Την ίδια στιγμή οι εκκλήσεις για οδηγική παιδεία και τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας πέφτουν στο κενό ενώ επικίνδυνες παραβάσεις επαναλαμβάνονται, με την αιματοχυσία να συνεχίζει να προκαλεί απώλειες και πόνο.

neaktiti.gr