Χανιά: Αλαλούμ για δεύτερη ημέρα με το νερό – Σε ποιες περιοχές έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση, πού δεν τρέχει ούτε σταγόνα

Χανιά: Αλαλούμ για δεύτερη ημέρα με το νερό – Σε ποιες περιοχές έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση, πού δεν τρέχει ούτε σταγόνα

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές των Χανίων από το μεσημέρι του Σαββάτου λόγω διακοπής της υδροδότησης, εξ αιτίας διακοπής ρεύματος που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο αντλιοστάσιο του ΟΑΚ, με αποτέλεσμα να αδειάσουν οι δεξαμενές που υδροδοτούν συγκεκριμένες περιοχές.

Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί σε περιοχές της Δ.Ε Θερίσου, στα Κεραμειά, σε περιοχές της Νέας Κυδωνίας (Αγία Μαρίνα, Καλαμάκι, Γαλατάς, Δαράτσος) και στο Ακρωτήρι. 

Το zarpanews.gr δέχθηκε πληθώρα τηλεφωνημάτων το πρωί της Κυριακής από κατοίκους, κυρίως του Ακρωτηρίου αλλά και περιοχών της Δ.Ε Νέας Κυδωνίας, οι οποίοι ανέφεραν πως δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η υδροδότηση.

Τι έχει συμβεί

Σύμφωνα με όσα είπε στο zarpanews.gr η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΧ Νίκη Αποστολάκη, το μεσημέρι της Κυριακής, η υδροδότηση έχει αποκατασταθεί σε κάποιες από τις περιοχές που αντιμετώπισαν πρόβλημα το Σάββατο, όμως υπάρχουν κάποιοι που ακόμα δεν έχουν δει να τρέχει σταγόνα από τις βρύσες τους.

Αυτό σύμφωνα με την κυρία Αποστολάκη συνέβη καθώς, οι δεξαμενές άδειασαν τελείως λόγω της μεγάλης ζήτησης νερού  το Σάββατο με αποτέλεσμα, λόγω του αέρα που συσσωρεύθηκε στις σωλήνες, να δημιουργούνται βλάβες στους αγωγούς, οι οποίες έχουν ξεκινήσει να αποκαθίστανται. Σε πολλές περιπτώσεις οι δεξαμενές χρειάζονται εξαέρωση, με τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ να είναι επί ποδός, προκειμένου να επανέλθει η υδροδότηση το συντομότερο δυνατόν.

Όσον αφορά το Ακρωτήρι, η υδροδότηση της περιοχής γίνεται μέσω του ΟΑΚ, από τον οποίον η ΔΕΥΑΧ αγοράζει ποσότητες νερού για να χρησιμοποιηθεί στην περιοχή. Το ίδιο συμβαίνει και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Χανίων, εκτός από την πόλη, που τροφοδοτείται από δεξαμενές της ίδιας της επιχείρησης.

Λόγω λοιπόν της συντήρησης που έγινε στο δίκτυο του ΟΑΚ, οι περιοχές αυτές σταμάτησαν να υδροδοτούνται.

Μέχρι τις 12 και μισή το μεσημέρι, η υδροδότηση στις περισσότερες περιοχές έχει αποκατασταθεί, σύμφωνα με την κυρία Αποστολάκη, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζουν το Καλαμάκι, ένα σημείο στις Κορακιές Ακρωτηρίου, ο Μουζουράς, στον οποίο υπάρχει βλάβη σε αγωγό και αποκαθίσταται από συνεργεία της επιχείρησης. 

Όπως τόνισε η κυρία Αποστολάκη, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τη ΔΕΥΑΧ για να αποκατασταθεί η υδροδότηση και συνιστά υπομονή από τους πολίτες.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, στα σχέδια του Δήμου Χανίων είναι η δημιουργία δεξαμενών στο Ακρωτήρι και τη Νέα Κυδωνία, με τις μελέτες που αγγίζουν το συνολικό κόστος των 20.000.000 ευρώ,  να έχουν πραγματοποιηθεί ενώ αναμένεται η χρηματοδότησή τους. 

Μάλιστα, όπως τόνισε, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα που αφορούν την υδροδότηση στον Δήμο Χανίων, κυρίως όσον αφορά το θέμα που προέκυψε λόγω της διακοπής ρεύματος.