Χανιά: «Αποδέχτηκε ότι είναι παιδόφιλος κι όμως κυκλοφορεί ελεύθερος» λένε οι γονείς για τον θείο που ασελγούσε στα ανίψια του

Χανιά: «Αποδέχτηκε ότι είναι παιδόφιλος κι όμως κυκλοφορεί ελεύθερος» λένε οι γονείς για τον θείο που ασελγούσε στα ανίψια του

Απρόβλεπτη τροπή είχε η υπόθεση ασέλγειας του 58χρονου σήμερα, θείου, σε βάρος δυο ανήλικων ανιψιών του στα Χανιά, που είχε δει το φως της δημοσιότητας πριν λίγα χρόνια.

Στο εφετείο όπου επρόκειτο να δικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, ο κατηγορούμενος παραιτήθηκε από την έφεση με αποτέλεσμα να ισχύει η πρωτόδικη καταδικαστική γι’ αυτόν απόφαση του δικαστηρίου που τον είχε κρίνει ένοχο για κατάχρηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.  

Τότε η ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν 3 χρόνια με αναστολή, δηλαδή ο 58χρονος θείος παρότι κρίθηκε ένοχος αφέθηκε ελεύθερος. Αυτή την ελευθερία εξακολουθεί να απολαμβάνει και τώρα, παρόλο που παραιτήθηκε από την έφεση, παραμένοντας δηλαδή καταδικασμένος ως ένοχος.

«Με την παραίτηση από την έφεση, αποδέχεται ότι είναι παιδόφιλος κι όμως κυκλοφορεί έξω ελεύθερος!» λένε οργισμένες οι οικογένειες των δύο ανήλικων κοριτσιών σε βάρος των οποίων είχε ασελγήσει ο 58χρονος.

Μόνο δικαίωση δεν αισθάνονται οι γονείς καθώς όπως λένε στο Flashnews.gr: «Η πολιτεία αφού πρώτα φροντίζει να δίνει “ασυλία” στους παιδόφιλους και να τους αφήνει ελεύθερους, εμφανίζεται κατόπιν εορτής σοκαρισμένη και δήθεν προβληματισμένη κάθε φορά που αποκαλύπτεται η δράση τους. Μαθαίνουν στα ανήλικα παιδιά τον “κανόνα του εσώρουχου” για να προφυλαχθούν και να μιλήσουν. Δυστυχώς όμως, δεν τους μαθαίνουν ότι στην πραγματικότητα ακόμα κι αν μιλήσουν, παραμένουν τα ίδια έκθετα, χωρίς δικαίωση και οι παιδόφιλοι ατιμώρητοι. Εμείς σαν γονείς, παλεύουμε, κάνουμε αυτό που πρέπει για τα παιδιά μας και προσπαθούμε να τα προστατέψουμε, με όσα μέσα έχουμε. Δυστυχώς όμως, δεν τα προστατεύει η ίδια η δικαιοσύνη.…»

Το χρονικό

Θυμίζουμε ότι η ασέλγεια είχε αποκαλυφθεί στις αρχές του 2021 όταν το 12χρονο τότε, παιδί είπε ότι δεν ήθελε να ξαναπάει στο σπίτι του θείου της γιατί εκείνος τη θώπευε άσεμνα σε διάφορα σημεία του σώματός της. Αυτό συνέβαινε περίπου για τρία χρόνια, από τότε δηλαδή που το παιδί βρισκόταν στην τρυφερή ηλικία των 9 ετών. Μάλιστα, το κοριτσάκι είχε πει στον θείο του ότι δεν του άρεσε αυτό που έκανε, ζητώντας του να σταματήσει, χωρίς εκείνος να το κάνει.

Οι γονείς κατήγγειλαν αμέσως στην αστυνομία όσα είχε πει το παιδί. Εκείνες τις ημέρες και δεύτερο ανιψάκι του θείου αποκάλυψε με λυγμούς ότι πριν από λίγα χρόνια θώπευε και το ίδιο άσεμνα.

Οι δύο οικογένειες κίνησαν άμεσα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί ο 58χρονος. Ακολούθησε το ένταλμα σύλληψης του 58χρονου ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος και είχε οδηγηθεί στις φυλακές Τριπόλεως όπου κρατείτο μέχρι να γίνει η δίκη στο ΜΟΔ Ρεθύμνου, που τον έκρινε ένοχο αλλά τον άφησε ελεύθερο με αναστολή, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των δύο οικογενειών