Χανιά: Εγκρίθηκε η κατασκευή πλωτής εξέδρας στον Μπάλο Κισάμου (έγγραφα)

Το υπουργείο Ναυτιλίας αντέδρασε στις εικόνες με τις υποχρεωτικές «βουτιές» των επισκεπτών από τα πλοία και έκανε το αυτονόητο - Ο υπουργός ακύρωσε δική του απόφαση

Για τα απαράδεκτα προβλήματα που προκάλεσε η εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την διαχείριση της παραλίας στον Μπάλο Κισάμου σε ότι αφορά στην προσέγγιση των ημερόπλοιων, το Flashnews.gr είχε προειδοποιήσει από τον Μάιο με σχετικά άρθρα για τις επιπτώσεις από την απαγόρευση άμεσης πρόσβασης των πλοίων στην παραλία.

Όμως χρειάστηκε να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εικόνες από τους επισκέπτες να υποχρεώνονται να πηγαίνουν κολυμπώντας ή περπατώντας μέσα στην θάλασσα για να φροντίσει το υπουργείο Ναυτιλίας για το αυτονόητο το οποίο έπρεπε να είχε γίνει πριν την εφαρμογή της ΚΥΑ.

Δηλαδή την κατασκευή πλωτής εξέδρας προκειμένου να «δένουν» και να αποβιβάζουν και επιβιβάζουν τους επισκέπτες τα ημερόπλοια και πλοία αναψυχής που κάνουν τις εκδρομές στον Μπάλο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύει το Flashnews.gr, η έγκριση για την κατασκευή της πλωτής εξέδρας δόθηκε την Τετάρτη 10/7 αλλά δεν έχει γίνει γνωστό το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την κατασκευή της και το πότε θα είναι έτοιμη για χρήση.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης ακύρωσε δική του απόφαση

Η εξέλιξη δρομολογήθηκε με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη με την οποία ακυρώνεται προηγούμενη – δική του – υπουργική απόφαση η οποία ανακαλούσε παλαιότερη απόφαση για κατασκευή της πλωτής εξέδρας.

Συγκεκριμένα η απόφαση του κ. Στυλιανίδη έχει ως τίτλο:

«Ακύρωση της αριθ. πρωτ. 3122.2-07/21258/2024/22-03-2024 (ΑΔΑ:9ΒΕΝ4653ΠΩ-ΤΓ9) Απόφασης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα: «Ανάκληση της αριθ. πρωτ. 3122.2-07/64513/2023/18-09-2023 (ΑΔΑ:Ψ1ΨΛ4653ΠΩ-0ΥΨ) Απόφασης της Γενικής Διευθύντριας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων με θέμα: «Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας για εποχιακή χρήση στη θαλάσσια περιοχή “Μπάλος Κισσάμου”, Δ. Κισσάμου, Π.Ε. Χανίων, Π. Κρήτης, με σκοπό την χρήση της για την πρόσδεση σκαφών, για λογαριασμό της εταιρείας με την επωνυμία “ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ”».»

Δηλαδή ο νυν υπουργός Ναυτιλίας ακύρωσε την απόφαση που ο ίδιος είχε λάβει στις 22/3 και επανέφερε σε ισχύ την απόφαση του 2023 για την τοποθέτηση της πλωτής εξέδρας.

Δείτε ΕΔΩτην απόφαση που ελήφθη την Τετάρτη 10/7 με την οποία ακυρώνεται η απόφαση ανάκλησης της έγκρισης για πλωτή εξέδρα.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση για τοποθέτηση πλωτής εξέδρας που ελήφθη στις 18/9/2023 και πλέον είναι σε ισχύ με όλους τους όρους και τις προυποθέσεις.

Ναπολέων Σαραντίδης

Κεντρική | Όλες οι ειδήσεις | Ειδήσεις Χανιά – Κρήτη

Χανιά: O καιρός | Live cameras | Αξιοθέατα | Καταστήματα | Φαγητό και ποτό | Ευεξία | Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το aera.gr στο FacebookGoogle News και στο YouTube και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.