Χανιά: Ελεύθεροι με περιοριστικούς οι δύο 24χρονοι για τον θάνατο του ναυαγοσώση – «Τον σκότωσαν, ζητάμε δικαίωση», λένε οι συγγενείς

Χανιά: Ελεύθεροι με περιοριστικούς οι δύο 24χρονοι για τον θάνατο του ναυαγοσώση – «Τον σκότωσαν, ζητάμε δικαίωση», λένε οι συγγενείς

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Καλυβών και των Χανίων από τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή των Καλυβών μετά από καβγά με πέντε άτομα.

Το πρωί της Παρασκευής οι δύο 24χρονοι πέρασαν την πόρτα του Εισαγγελέα Χανίων προκειμένου να απολογηθούν για το περιστατικό, όπου μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συγγενείς του 20χρονου που έπεσε νεκρός στις Καλύβες συγκεντρώθηκαν στα Δικαστήρια Χανίων προκειμένου να ζητήσουν δικαιοσύνη για τον θάνατο του νεαρού ναυαγοσώστη.

«Έπαιζε ποδόσφαιρο, ήταν υγιέστατος, έκανε κάθε έξι μήνες εξετάσεις, τον σκότωσαν», είπαν φανερά συντετριμμένοι οι συγγενείς του.

Μάλιστα, όπως τονίζει συγγενής του άτυχου 20χρονου, προσπαθούν να καλύψουν το περιστατικό.

«Πηγαίναμε μαζί στο ποδόσφαιρο, έχουμε όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις», αναφέρει θείος του θύματος. «Έπεσαν πέντε άτομα πάνω του, δεν είναι δίκαιο», τονίζει ενώ ανέφερε πως δεν έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη. «Ήταν ένα παιδί χωρίς πατέρα και αφήνει την αδερφή μου μόνη της τώρα. Ήταν είκοσι χρονών, στην καλύτερη ηλικία του. Δεν πέθανε από την καριδά του πέθανε από τα άγια χτυπήματα. Το μόνο που ζητάμε είναι δικαιοσύνη»

Συγγενής του νεκρού σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ανακριτικής διαδικασίας αναφέρει: «Εγώ μένω στην Αγγλία, αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Δε γίνεται να σκοτώσεις κάποιον και να είσαι ελεύθερος. Υπάρχει βίντεο που δείχνει ότι τον χτυπούν και ο ιατροδικαστής λέει πως είχε πρόβλημα με την καρδιά του. Πώς γίνεται να ήταν ναυαγοσώστης;».

Μάλιστα, όπως δηλώνει είναι αποφασισμένοι να το φτάσουν μέχρι το τέρμα. «Και τους πέντε τους θέλω μέσα. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει 20 χρονών παλικάρι; Που είναι η δικαιοσύνη;»

Η νεκροψία – νεκροτομή πραγματοποιήθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης και σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, στην προκαταρτική ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι από την νεκροψία δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις ή τραυματικές αλλοιώσεις που να αφορούν σε ξυλοδαρμό, αλλά μόνο μία ρυπαρή εκδορά του δεξιού γόνατος, «οφειλόμενη σε πρόσκρουση και προστριβή της ανατομικής περιοχής επί του οδοστρώματος».

Επίσης, το τοπικό συμβούλιο, ο σύλλογος καταστηματαρχών, η αλβανική κοινότητα Καλυβών κατέθεσαν ψήφισμα στην εισαγγελία με αιτήματα που αφορούν την ασφάλεια της περιοχής.

Στο ψήφισμα αναφέρεται:

“Εμείς οι κάτοικοι και οι φορείς των Καλυβών, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου, ενός εργαζόμενου, ο οποίος ήρθε να βιοποριστεί στον τόπο μας και βρήκε τραγικό θάνατο ένεκα επεισοδίου, μπροστά στα μάτια ντόπιων και επισκεπτών. Με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό,

ΖΗΤΟΥΜΕ

1) Την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στην κωμόπολη μας.

2) Την μετεγκατάσταση του ΚΑΕ Αποκορώνου-Σφακίων ή μικτού κλιμακίου της Ελληνικής Αστυνομίας στα πρότυπα των αντίστοιχων κλιμακίων ΕΚΑΒ- Πυροσβεστικής, στο Μέγαρο Ζομπανάκη, όπου υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές και να αναλάβει ο δήμος Αποκορώνου τα τυχόν λειτουργικά έξοδα που θα προκύψουν. Με αυτό τον τρόπο θα αποκατασταθεί το τραυματισμένο αίσθημα ασφάλειας της κοινωνίας μας.

3) Την ενίσχυση του Α.Τ. Αποκορώνου σε ανθρώπινο δυναμικό και οχήματα.

4) Την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου με μοναδικό θέμα την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών”