Χανιά: Επέστρεψαν στα ξενοδοχεία οι τουρίστες – Χωρίς ρεύμα ο Πλατανιάς μετά τη φωτιά

Από τη φωτιά κάηκαν 2 οχήματα τα οποία ήταν σύμφωνα με πληροφορίες εγκαταλελειμμένα και ένας στάβλος
Χανιά: Επέστρεψαν στα ξενοδοχεία οι τουρίστες – Χωρίς ρεύμα ο Πλατανιάς μετά τη φωτιά

Υπό έλεγχο ετέθη αργά το απόγευμα η φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε καλαμιώνα στην τουριστική περιοχή του δήμου Πλατανιά.

Η φωτιά επεκτάθηκε προς τα ανατολικά καίγοντας κυρίως καλαµιώνες, καλλιέργειες, προξένησε µικρές ευτυχώς ζηµιές σε σπίτια, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις αλλά χάρις στην άµεση επέµβαση της Πυροσβεστικής και στη γρήγορη ρίψη νερού από τρία ελικόπτερα ελέγχθηκε πλήρως λίγο µετά τις 7 το απόγευµα.

Επιστροφή στα δωμάτιά τους και για τους τουρίστες οι οποίοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν για τη δική τους ασφάλεια από τα ξενοδοχεία στα οποία και βρίσκονταν κοντά στην εστία της φωτιάς.

Ωστόσο, μέχρι αργά το βράδυ όλη η περιοχή είχε βυθιστεί στο σκοτάδι καθώς μετά τη φωτιά δεν είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα ο Πλατανιάς να μείνει χωρίς ρεύμα.

Αυτήν την στιγμή συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση στην περιοχή και τα ξενοδοχεία.

Χάρη στον γρήγορο συντονισμό των πυροσβεστικών υπηρεσιών, των αστυνομικών υπηρεσιών, του δήμου Πλατανιά και της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας, η φωτιά δεν επεκτάθηκε παρόλο που καίγονταν καλάμια, δηλαδή μια αρκετά επικίνδυνη καύσιμη ύλη.

Ως την πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων 40 ετών, χαρακτήρισε τη φετινή σε ό,τι έχει να κάνει με τις Πυρκαγιές ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κρήτης Μιχαήλ Σεληνιωτάκης, ο οποίος επίσης μάλιστα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά την εκκένωση της περιοχής.

Η εστία ήταν σε υπαίθριο χώρο ωστόσο επειδή στην περιοχή βρίσκονταν επιχειρήσεις και σπίτια, αποφασίστηκε η εκκένωση των δυο πλησιέστερων στην εστία ξενοδοχείων.

πληροφορίες flashnews.gr & zarpanews.gr

Κεντρική | Όλες οι ειδήσεις | Ειδήσεις Χανιά – Κρήτη

Χανιά: O καιρός | Live cameras | Αξιοθέατα | Καταστήματα | Φαγητό και ποτό | Ευεξία | Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το aera.gr στο FacebookGoogle News και στο YouTube και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.