Χανιά: «Ζω από θαύμα ή από μεγάλη τύχη» – Εικόνες «σοκ» από τροχαίο με θύμα ποδηλάτη, γνωστό δικηγόρο

Ο ποδηλάτης παρελήφθη αναίσθητος και αιμόφυρτος από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων
Χανιά: «Ζω από θαύμα ή από μεγάλη τύχη» – Εικόνες «σοκ» από τροχαίο με θύμα ποδηλάτη, γνωστό δικηγόρο

Θύμα τροχαίου ατυχήματος έπεσε ο γνωστός Χανιώτης δικηγόρος και μαραθωνοδρόμος, Σταύρος Ζαγκανάς, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και σε όλο το σώμα, όταν, ενώ κινούταν με το ποδήλατό του στην περιοχή της Αγυιάς, εμβολίστηκε από ΙΧ αυτοκίνητο.

Το τροχαίο έγινε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, έξω από το στρατόπεδο της Αγυιάς, όταν για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, το ΙΧ εμβόλισε το ποδήλατο, το οποίο προπορευόταν.

Ο ποδηλάτης παρελήφθη αναίσθητος και αιμόφυρτος από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί για δύο μέρες, με  πολλαπλά εγκαύματα τριβής και κακώσεις στο κεφάλι και σε όλο το σώμα.

«Ζω από θαύμα ή από μεγάλη τύχη μέσα στην ατυχία μου. Παραλίγο η 3η φορά να είναι και η φαρμακερή. Δεν θυμάμαι ακόμη τίποτα από το τροχαίο αλλά τα πρόσωπα τόσο του φίλου μου ποδηλάτη, που ήταν μαζί μου στη προπόνηση, όσο και του ίδιου του οδηγού που με κτύπησε μαρτυρούν πόσο σοκαριστικό ήταν το ατύχημα.

Το σπασμένο κράνος και ποδήλατο επίσης μαρτυρούν την σφοδρότητα της σύγκρουσης. Το ίδιο τα πολλαπλά και σοβαρά τραύματά μου» σημειώνει στο zarpanews.gr ο κ. Ζαγκανάς και προσθέτει: «Όταν κινείσαι με το ποδήλατο ποτέ δεν περιμένεις κάποιος να σε κτυπήσει από πίσω, ούτε μπορείς να κάνεις κάτι για να αποσοβήσεις τον κίνδυνο αυτό.

Δυστυχώς στις ημέρες μας και ειδικά αυτό το καλοκαίρι θρηνήσαμε πολλά θύματα στην Κρητική άσφαλτο επειδή το μεγαλύτερο μέρος των οδηγών δεν προσέχει και δεν αξιολογεί τους κινδύνους της οδήγησης για την ανθρώπινη ζωή. Ευτυχώς προς το παρόν δεν είμαι ανάμεσα στα θύματα αλλά είμαι ζωντανός δίπλα στην οικογένειά μου και στου δικούς μου ανθρώπους.

Οι οδηγοί πρέπει να αντιληφθούμε ότι το αμάξι είναι ένα εργαλείο σαν το μαχαίρι και μπορεί να μετατραπεί σε όπλο από την απρόσεχτη και επιπόλαιη οδήγησή μας.

zarpanews.gr

Κεντρική | Όλες οι ειδήσεις | Ειδήσεις Χανιά – Κρήτη

Χανιά: O καιρός | Live cameras | Αξιοθέατα | Καταστήματα | Φαγητό και ποτό | Ευεξία | Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το aera.gr στο FacebookGoogle News και στο YouTube και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.