Όλα ξεκίνησαν όταν ήταν 8 ετών. Η Ραφαέλα μαζί με τον πατέρα και την αδερφή της επισκέφτηκαν ένα παιδότοπο στα Χανιά κι εκεί, καθώς η 8χρονη Ραφαέλα έκανε τραμπολίνο χτύπησε στον αυχένα της.
«Όπως χοροπήδαγα γύρισε το κεφάλι μου πίσω και χτύπησα τον αυχένα μου στο κάγκελο. Στη συνέχεια δεν αισθάνθηκα πολύ καλά και ζήτησα να πάω τουαλέτα. Είχα καθυστερήσει και η αδερφή μου ήρθε να δει τι κάνω. Είχαν παραλύσει τα χέρια μου».
«Ζητήσαμε βοήθεια, αρνήθηκαν να καλέσουν το ασθενοφόρο, δεν ήθελαν να εμπλακούν στο ατύχημα. Ο πατέρας μου αναγκάστηκε να με πάει στο νοσοκομείο με το αμάξι του. Μέχρι να πάω είχα παραλύσει ολόκληρη».
Η Ραφαέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Χανίων και στη συνέχεια στο νοσοκομείο στο Ηράκλειο. Στο ασθενοφόρο δεν άφησαν κανέναν να μπει, διότι πίστευαν ότι θα πέθαινε στη διαδρομή.
Η Ραφαέλα έμεινε για 10 ημέρες σε κώμα. Οι απεικονίσεις έδειξαν κάταγμα στον αυχένα και οι προβλέψεις των γιατρών ήταν δυσοίωνες.
«Σίγουρα ήταν σοκαριστική η επιστροφή μου. Ήθελα να κάνω ότι κάνουν και όλα τα υπόλοιπα παιδιά», είπε.
Στην Κρήτη αντιμετώπισε προβλήματα προσβασιμότητας, ενώ οι αντιδράσεις του κόσμου την έκαναν να νιώθει σαν να ήταν εξωγήινη.
Παράλληλα, η Ραφαέλα παραμένει ενεργεί στα σόσιαλ, τα οποία χρησιμοποιεί συχνά ως πλατφόρμα για να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με πτυχές της αναπηρίας της, η οποία δεν τη σταμάτησε ποτέ.
Η ίδια, έχει μοιραστεί διάφορα βίντεο που αναδεικνύουν πώς είναι η ζωή με αναπηρία, ενώ στην τελευταία της ανάρτηση, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, η Ραφαέλα ανάρτησε ένα βίντεο τονίζοντας τις καθημερινές δυσκολίες των ΑμεΑ ατόμων. Η ίδια γράφει:
«Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν εκατοντάδες περιστατικά με εμφανή μισαναπηρικά στοιχεία αλλά κανείς δεν είναι εδώ να μας προστατεύσει. Ως πότε θα συμβαίνει αυτό?».