Χανιά: Θέλουν να διαλύσουν το μοναδικό Γενικό Λύκειο που υπάρχει στο Ακρωτήρι!

Χανιά: Θέλουν να διαλύσουν το μοναδικό Γενικό Λύκειο που υπάρχει στο Ακρωτήρι!

Αδιανόητα σχέδια από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μεταφορές σχολείων σε άλλα κτίρια

Είναι γνωστό ότι στην Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου με τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό, υπάρχει τεράστια έλλειψη σχολικών κτιρίων καθώς τουλάχιστον σε ότι αφορά στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα όρια του Ακρωτηρίου υπάρχουν ένα Γυμνάσιο, ένα Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) και ένα Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ).

Μάλιστα το ΓΕΛ στεγάζεται σε διαφορετικά κτίρια αλλά στον ίδια οικοπεδικό χώρο με το ΕΠΑΛ κοντά στους τάφους των Βενιζέλων στην αρχή του δρόμου των Κουνουπιδιανών.

Και ενώ ήδη οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ΓΕΛ Ακρωτηρίου λόγω παλαιότητας έχουν προβλήματα φθορών που πρέπει να αντιμετωπισθούν για την ασφάλεια των περίπου 420 μαθητών και των εκπαιδευτικών, πληροφορίες αναφέρουν πως στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν την φαεινή ιδέα να καταργήσουν το μοναδικό ΓΕΛ που υπάρχει στο Ακρωτήρι.

Αυτό θα γίνει εφόσον προχωρήσει το σχέδιο της Δ/νσης για μεταφορά του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων από το κέντρο της πόλης, στο κτίριο του ΓΕΛ Ακρωτηρίου ώστε (όπως σκέφτονται) να υπάρξει ένα «campus» με το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου.

Μόνο που για να γίνει αυτό «σκέφτηκαν» να μεταφέρουν το ΓΕΛ Ακρωτηρίου στο κτίριο του Μουσικού σχολείου στην Χαλέπα και το Μουσικό σχολείο στο κτίριο του 1ου ΕΠΑΛ στο κέντρο!!!

Όμως εκτός του ότι το κτίριο του Μουσικού σχολείου δεν είναι στο Ακρωτήρι, το κτίριο του ΓΕΛ Ακρωτηρίου διαθέτει 35  αίθουσες για τους 420 μαθητές, ενώ το κτίριο του Μουσικού σχολείου μόλις 11 αίθουσες για τους 200 μαθητές του, οπότε στην πράξη, οι μισοί και πλέον μαθητές του ΓΕΛ Ακρωτηρίου θα πρέπει να διασκορπιστούν σε άλλα σχολεία και σε αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων από τα σπίτια τους!!!

Όσο και αν φαίνεται αδιανόητο να διαλύεται το μοναδικό Γενικό Λύκειο που υπάρχει στην ΔΕ Ακρωτηρίου και να αναστατώνονται εκατοντάδες οικογένειες τριών σχολείων για την ιδέα «συστέγασης» δυο ΕΠΑΛ, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το εν λόγω σχέδιο που  υπάρχει στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συναντά την επιφύλαξη ή άρνηση του Δήμου Χανίων και έχει προκαλέσει έντονη οργή και αγανάκτηση, όσο και αν γίνεται λόγος πως δεν θα γίνει χωρίς συναίνεση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας.

Ειδικά σε μια περίοδο που οι μαθητές δίνουν προαγωγικές εξετάσεις και στην συνέχεια θα κληθούν να δηλώσουν που θα θέλουν να συνεχίσουν την φοίτησή τους, επιβάλλεται η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να διαψεύσει άμεσα κάθε τέτοιο σχέδιο που διαταράσσει την ομαλή πορεία της εκπαίδευσης για εκατοντάδες παιδιά.

Ναπολέων Σαραντίδης flashnews.gr