Χανιά: Πέντε προσαγωγές για τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη στις Καλύβες Αποκορώνου

Χανιά: Πέντε προσαγωγές για τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη στις Καλύβες Αποκορώνου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων για το τραγικό περιστατικό που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης 11/6 στις Καλύβες Αποκορώνου το οποίο είχε τραγική κατάληξη τον θάνατο ενός 20χρονου ναυαγοσώστη με καταγωγή από την Αλβανία.

Όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr, άμεσα στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί οι οποίοι προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων που πιθανόν να εμπλέκονται στο επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο Έλληνες 24 ετών – οι οποίοι θεωρούνται ως άμεσα εμπλεκόμενοι στην συμπλοκή με τον 20χρονο – καθώς και για τρείς αλλοδαπούς οι οποίοι ήταν παρέα με τους δυο Έλληνες. Πρόκειται για 19χρονο από την Ρουμανία, 28χρονο από την Γεωργία και 18χρονο από την Βουλγαρία, για τους οποίους εξετάζεται ο βαθμός της συμμετοχής τους στο επεισόδιο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πλέον υπό κράτηση παραμένουν δύο Έλληνες 24 ετών, αντίθετα οι τρεις άνδρες από Γεωργία, Βουλγαρία και Ρουμανία που προσήχθησαν, αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάποια εμπλοκή τους με τον μοιραίο καβγά.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Τρίτης 11/6 σημειώθηκε άγρια συμπλοκή στην παραλιακή περιοχή των Καλυβών με τον 20χρονο ναυαγοσώστη και κάποια άτομα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρξε ξυλοδαρμός και κυνηγητό του 20χρονου ο οποίος φτάνοντας σε κεντρικό σημείο του χωριού κατέρρευσε.

Στο σημείο έσπευσαν κάτοικοι για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον 20χρονο ενώ διασώστες που έσπευσαν με ασθενοφόρο διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Άμεσα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Χανίων όπου παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες των ιατρών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, δυστυχώς ο νεαρός από την Αλβανία έχασε την μάχη για την ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για το εάν ο 20χρονος φέρει χτυπήματα και για την ακριβή αιτία του θανάτου του, προκειμένου να εξεταστεί εάν και ποιες από τις πέντε προσαγωγές θα μετατραπούν σε συλλήψεις καθώς και για το τι θα περιλαμβάνει η δικογραφία που θα σχηματιστεί.

Στο μεταξύ η τοπική κοινωνία έχει αναστατωθεί από το περιστατικό και στις 15:00 καλείται σε έκτακτη συνεδρίαση το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυβών, η οποία – να σημειωθεί – συχνά έχει καταγγείλει σε αστυνομικές και δικαστικές αρχές την παραβατικότητα ομάδων ατόμων.

flashnews.gr