Χανιά: Παραλίγο να πνιγεί 3χρονη σε ξενοδοχείο – Σωτήρια η επέμβαση εργαζόμενης: «Ήταν μελανιασμένο και ακίνητο»

Χανιά: Παραλίγο να πνιγεί 3χρονη σε ξενοδοχείο – Σωτήρια η επέμβαση εργαζόμενης: «Ήταν μελανιασμένο και ακίνητο»

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε σε ξενοδοχείο των Χανίων καθώς ένα τρίχρονο κοριτσάκι ενώ έπαιζε στην πισίνα, παραλίγο να πνιγεί.

Το συμβάν σημειώθηκε σε ξενοδοχειακή μονάδα στο Κολυμπάρι το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

Πώς σώθηκε η τρίχρονη 

Συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται η έκφραση «Άγιο είχε». Όμως η μικρή δεν είχε Άγιο, αλλά την Εβίτα! Είναι η γυναίκα που της έσωσε τη ζωή και μιλώντας στο zarpanews.gr, μετέφερε λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα εκείνου του απογεύματος.

«Ήταν μελανιασμένο, ακίνητο»

«Ακούσαμε ανθρώπους να φωνάζουν βοήθεια. Οι γονείς είχαν ήδη βγάλει το παιδί από την πισίνα. Όταν το είδα εγώ ήταν μελανιασμένο, ακίνητο» είπε, μιλώντας στο zarpanews.gr η Εβίτα Καραγιάννη-Περουλάκη.

«Έτρεξα προς το σημείο και είδα ότι δεν ανέπνεε. Ξεκινάω να της κάνω ΚΑΡΠΑ και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα επανήλθε στη ζωή.  Το χτύπησα στην πλάτη και έβγαλε νερό, άρχισε να κλαίει!» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως όλα αυτά συνέβησαν ενώ το ΕΚΑΒ ήταν καθοδόν, όπως και οι ναυαγοσώστες από την παραλία.

«Είχαμε καλέσει το ΕΚΑΒ αλλά και τους ναυαγοσώστες από την παραλία, αλλά όση ώρα περιμέναμε τους διασώστες να φτάσουν του δώσαμε οξυγόνο με φιάλη που έχουμε εδώ, στο ξενοδοχείο. Έφτασε και το ασθενοφόρο άμεσα και το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο» τόνισε η Εβίτα.

Τέλος καλό όλα καλά για την μικρή, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει ήδη λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο Χανίων.

Την εργαζόμενη της ξενοδοχειακής μονάδας συνεχάρη δημόσια και το ΕΚΑΒ Χανίων, ενώ σε ανακοίνωσή του προτρέπει όλους τους πολίτες να εκπαιδευτούν στις Πρώτες Βοήθειες!

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 17/6/2024 κληθήκαμε να επέμβουμε σε ξενοδοχείο του Κολυμβαρίου για ένα περιστατικό παρ’ ολίγον πνιγμού που αφορούσε ένα κοριτσάκι ηλικίας τριών ετών. Το κοριτσάκι ανασύρθηκε από τον πυθμένα της πισίνας χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς αναπνοή.

Για καλή του τύχη όμως και δεδομένου ότι το ξενοδοχείο δε διαθέτει ναυαγοσώστη δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από την υπάλληλο του ξενοδοχείου Κα Evita Karagianni-Peroulaki η οποία είναι εκπαιδευμένη και η οποία εφάρμοσε άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνησή. Χάρη στην άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της το κοριτσάκι ανέκτησε τις αισθήσεις του και παραδόθηκε στο πλήρωμα του ασθενοφόρου σε πολύ καλή κατάσταση!

θα θέλαμε να τονίσουμε ότι παρά την άμεση κινητοποίηση του ΕΚΑΒ καθώς και τη συνδρομή ναυαγοσώστη απο τη γειτονική παραλία ήταν η επέμβαση της Κας Evita Karagianni-Peroulaki αυτή που έσωσε το παιδί! Και αυτό γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι τα πρώτα κρίσιμα λεπτά και η άμεση και σωστή αντιμετώπιση ή η έλλειψη που καθορίζουν την έκβαση και κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στο θρίαμβο ή στην τραγωδία…

Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και να συγχαρούμε τη Κα Evita Karagianni-Peroulaki για την πράξη της και προτρέπουμε όλους τους πολίτες να εκπαιδευτούν στις Πρώτες Βοήθειες, έτσι ώστε και αυτοί κάποια ημέρα να κάνουν τη διαφορά»