Χανιά: Πότε θα ανακοινωθούν περιαστικά πάρκινγκ, μικρά λεωφορεία και οι μπάρες στην Παλιά Πόλη

Χανιά: Πότε θα ανακοινωθούν περιαστικά πάρκινγκ, μικρά λεωφορεία και οι μπάρες στην Παλιά Πόλη

Σύσκεψη για τα προβλήματα της Παλιάς Πόλης ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Δημαρχείο Χανίων. Την σύσκεψη συγκάλεσαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Παλιάς Πόλης Μανώλης Κοτσιφάκης, Τουρισμού, Νεκτάριος Ψαρουδάκης και Πολεοδομίας, Νίκος Χαζηράκης ενώ στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν κάτοικοι, επαγγελματίες και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Όπως ειπώθηκε, εντός του επόμενου διμήνου και σε κάθε περίπτωση πριν το Πάσχα θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για την διαχείριση του κυκλοφοριακού στην πόλη και συγκεκριμένα, ποιοι χώροι θα λειτουργήσουν ως περιαστικά πάρκιγνκ, πώς θα συνδέονται με το κέντρο και την παλιά πόλη των Χανίων αλλά και πώς θα αξιοποιηθούν τα μέσα βιώσιμης κινητικότητας.

Ακόμα, οι αντιδήμαρχοι έκαναν γνωστό πως έχει εκπονηθεί παράλληλα μελέτη για βυθιζόμενες ηλεκτρικές μπάρες σε ένα συνολικό σύστημα ελέγχου εισόδου εξόδου το οποίο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 10 μήνες και σε κάθε περίπτωση θα είναι έτοιμο πριν το καλοκαίρι του 2025.

Σε υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα αναδείχτηκε η στάθμευση για τους μόνιμους κατοίκους και την εξυπηρέτηση των μικρών καταλυμάτων ενώ παράλληλα τέθηκε το θέμα της ασφάλειας λόγω της κυκλοφορίας οχημάτων που παραβιάζουν τις απαγορεύσεις αλλά και οχημάτων φορτοεκφόρτωσης. Κάτοικοι και επαγγελματίες ζήτησαν πρόβλεψη για θέσεις στάθμευσης, επισημαίνοντας πως είναι ένα ζήτημα που τους μεταφέρουν και οι επισκέπτες. Παράλληλα ζήτησαν παρεμβάσεις για την κοινή ησυχία, για την επαιτεία για την ηχορύπανση κλπ

zarpanews.gr