Χανιά: Σήκωσε και τις …πέτρες η ΕΛ.ΑΣ στο «άβατο» της Κισάμου

Χανιά: Σήκωσε και τις …πέτρες η ΕΛ.ΑΣ στο «άβατο» της Κισάμου

Μία από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες-ίσως και η μεγαλύτερη- των τελευταίων πολλών ετών είναι η αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης σε συγκεκριμένες περιοχές της Κισσάμου Χανίων.

Σύμφωνα με το cretalive στο κάδρο της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκαν μέλη γνωστών οικογενειών της περιοχής για τα οποία υπήρχαν σοβαρές καταγγελίες ανώνυμες κυρίως, αλλά και επώνυμες, ότι είχαν δημιουργήσει καθεστώς φόβου και τρόμου.

Στην πρώτη γραμμή της επιχείρησης βρέθηκαν στελέχη της ΕΚΑΜ Κρήτης, ενώ την ευθύνη της έρευνας, που ήταν πολύμηνη, μεθοδική και αθόρυβη, έχει το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι έχουν γίνει αθρόες  προσαγωγές που πιθανότατα θα μετατραπούν σε συλλήψεις, με “φόντο” τη δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι περισσότεροι πιάστηκαν στον ύπνο, αφού οι έφοδοι στα σπίτια τους έγιναν στις 5.30 τα ξημερώματα! Ουσιαστικά οι προσαχθέντες ανήκουν σε δύο οικογένειες, εκ των οποίων το όνομα της μίας έχει συνδεθεί στο μακρινό παρελθόν ακόμα και με  Κρητική βεντέτα.

Οι ίδιες πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, εδώ και μήνες δούλευε την υπόθεση, που φαίνεται πως έχει σοβαρό υπόβαθρο.

Πάντως, στη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης σε σπίτια και σε χώρους που δραστηριοποιούνται οι προσαχθέντες, οι αστυνομικές δυνάμεις σάρωσαν τα πάντα, “ξεσκονίζοντας ότι κινείται και ότι δεν κινείται”, από αιγοπρόβατα και σκυλιά, αγροτικά οχήματα, τα πάντα!