Χανιά: Την Παρασκευή απολογούνται οι δυο 24χρονοι για τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη – Τι υποστηρίζουν(φωτο – video)

Χανιά: Την Παρασκευή απολογούνται οι δυο 24χρονοι για τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη – Τι υποστηρίζουν(φωτο – video)

Οι δυο κατηγορούμενο αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία – Τι υποστηρίζουν για το επεισόδιο

Προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή ζήτησαν και έλαβαν οι δυο συλληφθέντες για το τραγικό περιστατικό που συνέβη χθες το απόγευμα στις Καλύβες Αποκορώνου και που είχε τραγική κατάληξη με τον θάνατο ενός 20χρονου ναυαγοσώστη με καταγωγή από την Αλβανία.

Η απολογία τους έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής.

Οι δυο κατηγορούμενο ηλικίας 24 ετών με καταγωγή από την Ελλάδα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.

Τι υποστηρίζουν οι δυο κατηγορούμενοι

Από της πλευρά τους οι δυο συλληφθέντες ισχυρίζεται ότι τους επιτέθηκε πρώτος ο 20χρονος ναυαγοσώστης.

Συγκεκριμένα όπως τονίζει ο συνήγορος υπεράσπισης των δυο 24χρονων Γιάννης Ντερμανάκης «αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο θανών δεν φέρνει κανένα τραύμα που να αποδίδεται στους κατηγορουμένους. Αναμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση και την λήψη αποδεικτικού υλικού όπως είναι οι μαρτυρίες και βίντεο. Η όλη εικόνα είναι ότι ο θανών επιτέθηκε βιαιότατα στους κατηγορουμένους με χτυπήματα πολύ επικίνδυνα. Θεωρώ ότι ένα από τα χτυπήματα του ίδιου του 20χρονου, μια κουτουλιά, σε έναν από τους δυο κατηγορούμενους ίσως είναι αιτία του αυτοτραυματισμού του και εν συνεχεία του θανάτου».

Για την αιτία της συμπλοκής ανάμεσα στους νεαρούς ο κ. Ντερμανάκης ανέφερε ότι «δεν ανέφεραν συγκεκριμένα. Κάποια μεταξύ τους αρχική κουβέντα ή φιλονικία κλιμακώθηκε. Τονίζω όμως ότι και από μαρτυρίες που υπάρχουν βεβαιώνεται ότι ο θανών επιτέθηκε βιαιότατα πρώτος στους δυο κατηγορούμενους».

Υπενθυμίζεται ότι για το επεισόδιο είχαν προσαχθεί αρχικά πέντε άτομα στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων με τους τρεις εξ’ αυτών να αφήνονται ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής. Πρόκειται για τρεις νεαρούς από Ρουμανία, Γεωργία και Βουλγαρία οι οποίοι ήταν στην ίδια παρέα με τους δυο 24χρονους.

Το χρονικό

Το απόγευμα της Τρίτης σημειώθηκε άγρια συμπλοκή στην παραλιακή περιοχή των Καλυβών με τον 20χρονο ναυαγοσώστη και κάποια άτομα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρξε ξυλοδαρμός και κυνηγητό του 20χρονου ο οποίος φτάνοντας σε κεντρικό σημείο του χωριού κατέρρευσε.

Στο σημείο έσπευσαν κάτοικοι για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον 20χρονο ενώ διασώστες που έσπευσαν με ασθενοφόρο διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Άμεσα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Χανίων όπου παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες των ιατρών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, δυστυχώς ο νεαρός από την Αλβανία έχασε την μάχη για την ζωή.

flashnews.gr