Χανιά: Τους ανάγκαζαν να τους πουλήσουν τα χωράφια – Δεκάδες οι καταθέσεις για τον τρόμο στην περιοχή

Χανιά: Τους ανάγκαζαν να τους πουλήσουν τα χωράφια – Δεκάδες οι καταθέσεις για τον τρόμο στην περιοχή

Μεγάλη ικανοποίηση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Κισσάμου έφερε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε τις τελευταίες ώρες και που είχε ως απολογισμό 16 συλλήψεις ατόμων.

Από αυτούς οι 10 είναι μέλη της ίδιας οικογένειας ενώ οι υπόλοιποι 6 είναι κάτοικοι του χωριού ενώ ακόμα στην δικογραφία αναφέρονται και τα ονόματα έξι ατόμων εκ των οποίων τα δύο ανήλικα.

Πρόκειται σύμφωνα με τις αρχές για τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις που από το 2019 έκαναν ότι ήθελαν, φτάνοντας στο σημείο να εκβιάζουν ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, να προκαλούν ζημιές στις ξένες ιδιοκτησίες ενώ από το “μενού” δεν έλειπαν και οι σωματικές βλάβες.

Η αστυνομία έχει στην διάθεση της περίπου 60 καταθέσεις κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σύμφωνα με τις οποίες οι 16 που συνελήφθησαν και οι έξι που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία, είχαν σκορπίσει όλα αυτά τα χρόνια τον τρόμο και τον πανικό στους πολίτες.

Μάλιστα όπως αναφέρεται σε μία από τις καταθέσεις, οι δράστες εξανάγκαζαν ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, να τους πουλήσουν τις περιουσίες τους αφού έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσαν να τις αξιοποιήσουν λόγω των απειλών που δέχονταν.

Στην δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι αρχές του έτους, δύο από τους 16 που συνελήφθησαν, χτύπησαν και λήστεψαν έναν 24χρονο Φινλανδό αρπάζοντάς του το πορτοφόλι ενώ λίγο καιρό μετά και συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου, κάποιοι εκ των συλληφθέντων χτύπησαν και τραυμάτισαν έναν άνδρα σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου.

Επίσης εξιχνιάσθηκε περίπτωση θανάτωσης σκύλου που είχε σημειωθεί στις 2 Μαϊου, σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου για την οποία επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ

Πρόκειται για μία μεγάλη οικογένεια που σύμφωνα με τις καταθέσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής “έκαναν ότι ήθελαν χωρίς να τους εμποδίζει κανείς”.

Ωστόσο, αυτό το άβατο που έχει ζωή από το 2019 έσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης με την τεράστια επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 αστυνομικοί από τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

cretalive.gr