Χανιά: Φωτιά κοντά σε ξενοδοχείο στον Πλατανιά (φωτο – video)

Απείλησε ξενοδοχεία - Ήχησε το 112
Χανιά: Φωτιά σε εξέλιξη κοντά σε ξενοδοχείο στον Πλατανιά (φωτο – video)
φωτο kriti360

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα στον Πλατανιά Χανίων σε περιοχή με καλαμιώνες.

Η φωτιά ξεκίνησε από δύο εστίες να καίει καλάμια και γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω του αέρα.

Η φωτιά ήταν σε υπαίθριο μεν χώρο ο οποίος ωστόσο ήταν κοντά σε ξενοδοχεία της περιοχής, γεγονός που προκάλεσε άμεσα την κινητοποίηση των αρχών.

Ο καπνός από τα καλάμια που καίγονταν ήταν πυκνός και μάλιστα ήταν ορατός από πολύ μεγάλη απόσταση.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έφτασε στην περιοχή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς με 29 πυροσβέστες και 11 οχήματα, ενώ εναέριες ρίψεις πραγματοποίησαν 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα. Στην επιχείρηση συνέδραμε η αστυνομία ρυθμίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω αδυναμίας πρόσβασης στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής αναφέροντας πως έχει εκδηλωθεί φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση και καλώντας τους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Στη συνέχεια εστάλη και δεύτερο μήνυμα 112 το οποίο ζητούσε από τους πολίτες που βρίσκονταν στην πλατεία του Πλατανιά και δυτικά, να απομακρυνθούν δυτικά προς Γεράνι μέσω παλαιάς εθνικής οδού.

Πολλοί ήταν οι τουρίστες που πήραν -κυριολεκτικά- τις βαλίτσες στα χέρια και απομακρύνθηκαν από τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Όπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα λόγω του αποκλεισμού πρόσβασης.

Πέντε περίπου λεπτά πριν από τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης 11/09/2024 ήχησε και τι 112, από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, οι αρχές αποφάσισαν την εκκένωση ξενοδοχειακών μονάδων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει, ενεργό μέτωπο αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα, δεν υπάρχει κίνδυνος για σπίτια, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Οι πυκνοί καπνοί από τα καλάμια που καίγονταν ήταν ορατοί σε πολύ μεγάλη απόσταση. Κατά τη διάρκεια της φωτιάς κάηκε ένας στάβλος και δύο αυτοκίνητα.

φωτο flashnews.gr – kriti360 – zarpanews

Κεντρική | Όλες οι ειδήσεις | Ειδήσεις Χανιά – Κρήτη

Χανιά: O καιρός | Live cameras | Αξιοθέατα | Καταστήματα | Φαγητό και ποτό | Ευεξία | Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το aera.gr στο FacebookGoogle News και στο YouTube και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.