Χανιά: Από τύχη ζούμε – Μπαλκόνια-δημόσιος κίνδυνος κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας (φωτο)

Με αφορμή το περιστατικό με την πτώση μπαλκονιού...
Χανιά: Από τύχη ζούμε – Μπαλκόνια-δημόσιος κίνδυνος κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας (φωτο)

Με αφορμή το περιστατικό με την πτώση μπαλκονιού που σημειώθηκε στα Χανιά το βράδυ της Τρίτης (δείτε ΕΔΩ), το zarpanews.gr δέχθηκε σειρά επικοινωνιών από αναγνώστες που επισημαίνουν ότι σε διάφορες περιοχές των Χανίων υπάρχουν διάσπαρτες πολυκατοικίες σημαντικής παλαιότητας, όπου με γυμνό μάτι φαίνεται πως κομμάτια τσιμέντου είναι έτοιμα να αποκολληθούν από τα μπαλκόνια τους, με κίνδυνο να σκοτώσουν όποιον άτυχο περνάει από κάτω.

Όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες που προέρχονται από το πάνω Κουμ Καπί, σε σειρά κτισμάτων έχουν ήδη σπάσει μεγάλα κομμάτια τσιμέντου ή και μεγάλα κομμάτια σοβά, ενώ οι ρωγμές είναι εμφανείς σε άλλες περιπτώσεις. Ξεκάθαρα φαίνεται ότι από τα σημεία αυτά θα ξεκολλήσουν στο μέλλον και άλλα κομμάτια.

Πριν από δύο μήνες τμήμα μπαλκονιού είχε πέσει και στην οδό Μπουνιαλή.

Είναι ένα ζήτημα που μπορεί να αφορά ιδιωτική περιουσία, άπτεται όμως της ασφάλειας των πολιτών. Με δεδομένο ότι τα περιστατικά τελευταία έχουν γίνει πιο συχνά και καθώς ο κίνδυνος να χαθεί ανθρώπινη ζωή είναι απόλυτα υπαρκτός, θα πρέπει να αναληφθεί δράση από τους αρμόδιους για τα σαθρά μπαλκόνια και άλλες κατασκευές που μπορεί να πέσουν στα κεφάλια των περαστικών, πριν φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα.

Γεννάται βέβαια και το ερώτημα, ποιος είναι πραγματικά αρμόδιος για να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των πολιτών σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δείτε μερικές περιπτώσεις επικίνδυνων σημείων σε διάφορα κτίρια στο πάνω Κουμ Καπί, στις οδούς Δημητρακάκη, Σπάρτης, Πολχρονίδη κ.α.:

 

Κεντρική | Όλες οι ειδήσεις | Ειδήσεις Χανιά – Κρήτη

Χανιά: O καιρός | Live cameras | Αξιοθέατα | Καταστήματα | Φαγητό και ποτό | Ευεξία | Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το aera.gr στο FacebookGoogle News και στο YouTube και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.