Χανιά: Είδηση «βόμβα»: Εκτάκτως ξανά στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τα σκιάδια στο Ενετικό Λιμάνι 

Άμεσες εξελίξεις δρομολόγησε η πιλοτική εφαρμογή των νέων σκιαδίων στο ενετικό λιμάνι των Χανίων που έχει προκαλέσει αντιφατικές εντυπώσεις.

Άμεσες εξελίξεις δρομολόγησε η πιλοτική εφαρμογή των νέων σκιαδίων στο ενετικό λιμάνι των Χανίων που έχει προκαλέσει αντιφατικές εντυπώσεις.

Το θέμα επανέρχεται εκτάκτως σήμερα Τρίτη στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το οποίο θα εξετάσει την «‘Εγκριση ή μη τροποποίησης της υπ` αρ. πρωτ. 177815/19.04.2024 (ΑΔΑ 6ΨΥΦ46ΝΚΟΤ-ΘΒΦ) Υ.Α. με θέμα: «Έγκριση της μελέτης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων με θέμα: «Μελέτη εφαρμογής κατασκευών σκίασης και εξοπλισμού στη χερσαία λιμενική ζώνη του ενετικού λιμένα Χανίων», Δήμου Χανίων, Π.Ε. Χανίων».

Η συγκεκριμένη κατασκευή πάντως, αν και τοποθετήθηκε μέσα από συνεννόηση με το δημοτικό λιμενικό ταμείο και την τοπική αρχαιολογία, δείχνει να παρουσιάζει κάποιες μικρές αλλά σημαντικές παρεκκλίσεις από τα εγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά, κυρίως το θέμα του φωτισμού.

Παρά ταύτα οι αντιδράσεις σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr δεν έχουν προέλθει από την αρχαιολογική υπηρεσία, καθώς εκτιμάται ότι οι όποιες αστοχίες μπορούν εύκολα να διορθωθούν καθώς εξάλλου αυτό είναι και το πνεύμα της πιλοτικής εφαρμογής, αφού η κατασκευή και η καθολική υποχρεωτική εφαρμογή τους, δεν αναμένεται πριν το φθινόπωρο του 2025.

Οι κατασκευές θα ανήκουν στο δημοτικό λιμενικό ταμείο και θα παραχωρούνται μαζί με τον κοινόχρηστο χώρο στις επιχειρήσεις. Ως προς το ύψος, όπως σημειώνει ο κ. Κοτσιφάκης, αυτό μπορεί να διαφέρει και να είναι προσαρμοσμένο στην πρόσοψη του κάθε κτηρίου.

Εξάλλου τα νέα σκιάδια έχουν λάβει τις τελικές εγκρίσεις από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και αναμένεται η θεσμοθέτησή τους για να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την φάση της κατασκευής με τις όποιες μικρές τροποποιήσεις προκύψουν από την πιλοτική εφαρμογή.

Κεντρική | Όλες οι ειδήσεις | Ειδήσεις Χανιά – Κρήτη

Χανιά: O καιρός | Live cameras | Αξιοθέατα | Καταστήματα | Φαγητό και ποτό | Ευεξία | Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το aera.gr στο FacebookGoogle News και στο YouTube και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.