Κρήτη: Αναφορές από Ηράκλειο και Χανιά για περίεργο φαινόμενο στον ουρανό (φωτο)

Ένα δυνατό φως που κινούνταν γρήγορα και άφησε πίσω του ένα μυστήριο πράσινο σύννεφο
Κρήτη: Αναφορές από Ηράκλειο και Χανιά για περίεργο φαινόμενο στον ουρανό (φωτο)

Όταν δει κάποιος κάτι περίεργο στον νυκτερινό ουρανό και το καταγράψει σε φωτό και βίντεο ίσως να μπορεί να ειπωθεί ότι είναι αποκύημα της φαντασίας του.

Όταν όμως υπάρχουν και άλλοι που το είδαν και μάλιστα ο ένας στα ανατολικά και οι άλλοι στα δυτικά της Κρήτης, τότε ίσως αξίζει περαιτέρω προσοχής.

Ο λόγος για ένα περίεργο φως που κινείτο πολύ γρήγορα μέσα ή σαν να σπρώχνει ένα σύννεφο στον κατάστερο ουρανό και όταν εξαφανίστηκε άφησε πίσω του ένα πράσινο «σύννεφο».

Ο Νίκος Φουκάκης σε ανάρτησή του στους «Μετεωκρήτες» γράφει:

«Ένα δυνατό φώς που έτρεχε γρήγορα και αθόρυβα μέσα σε ένα σύννεφο και μετά από αρκετή ώρα χάθηκε αφήνοντας πίσω του το σύννεφο το οποίο φαίνεται ακόμα. Το βίντεο τραβήχτηκε από τον Πανασό και το χωριό που φαίνεται είναι η Γέργερη. Το είδε κάποιος άλλος?»

Και στα σχόλια που ακολούθησαν φαίνεται ότι το είδαν πολλοί από τα Μάταλα μέχρι το Ηράκλειο.

Λίγη ώρα μετά και μια επισκέπτρια των Χανίων έκανε την εξής ανάρτηση στο «Chania Crete» :

«Μόλις είδαμε αυτό το αντικείμενο στον ουρανό πάνω από το Παλελόνι. Κινούνταν πολύ γρήγορα και κάπως έσπρωχνε ένα σύννεφο μπροστά του… και μετά όταν είχε φύγει… άφησε πίσω του αυτό το παράξενο πράσινο σύννεφο.

Δεν υπάρχουν άλλα σύννεφα στον ουρανό καθόλου.

Καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι;»

Και εκτός από το Παλαιλώνι του Αποκόρωνα, αναφορές στα σχόλια κάνουν λόγο πως το είδαν και στον Σταλό.

Ποια είναι η αλήθεια;

ελικά φαίνεται πως – για μια ακόμη φορά – δεν επρόκειτο για εξωγήινους που ήρθαν να μας σώσουν ή να μας κατακτήσουν (αναλόγως τις πεποιθήσεις εκάστου) αλλά για τον γνωστό και γνώριμο που είχε προκαλέσει ανάλογη ανησυχία και στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο λόγος για τον Έλιοτ Μασκ και τους τηλεπικοινωνιακούς μικροδορυφόρους της εταιρείας Starlink οι οποίοι κατά χιλιάδες έχουν κατακλύσει την ατμόσφαιρα.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 23/6 και περίπου στις 20:30 ώρα Ελλάδος από την Φλόριδα των ΗΠΑ έγινε η εκτόξευση του πυραύλου της SpaceX στο πλαίσιο της αποστολής Starlink 10-2 προκειμένου να τεθούν σε τροχιά νέοι δορυφόροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες και αναφορές, ο πύραυλος έκανε το πρώτο πέρασμά του πάνω από το Αιγαίο και ακολούθησε και δεύτερο πάνω από την Κρήτη με ανατολική κατεύθυνση.

Δείτε το βίντεο από την εκτόξευση του πυραύλου.

flashnews.gr

Κεντρική | Όλες οι ειδήσεις | Ειδήσεις Χανιά – Κρήτη

Χανιά: O καιρός | Live cameras | Αξιοθέατα | Καταστήματα | Φαγητό και ποτό | Ευεξία | Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το aera.gr στο FacebookGoogle News και στο YouTube και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.