Η διοικητής της Τροχαίας Χανίων για το κυκλοφοριακό: «Δεν μας ζητήθηκε καμία βοήθεια από τον Δήμο – Ό,τι κάναμε το κάναμε μόνοι μας»

Η διοικητής της Τροχαίας δήλωσε απογοητευμένη με το επίπεδο συνεργασίας με τον δήμο Χανίων και τη ΔΕΥΑΧ

Απάντηση σε όσα ανέφερε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μιχάλης Καλογριδάκης, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην τροχαία για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργήθηκε στην πόλη εξαιτίας των έργων στην οδό Κυδωνίας, δίνει μέσω του zarpanews.gr η Μάρθα Κίτσιου, διοικητής της Τροχαίας Χανίων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καλογριδάκης είχε πει ότι «έπρεπε και τις τρεις μέρες η Τροχαία να είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ εκεί. Ήταν κάποιες ώρες, αλλά δεν ήταν τις ώρες αιχμής.»

Η κα Κίτσιου ουσιαστικά διαψεύδει αυτό το επιχείρημα και τονίζει ότι δεν είχε υπάρξει κανένα αίτημα εκ των προτέρων από τον δήμο προς την τροχαία για ρύθμιση της κυκλοφορίας:

«Δεν μας ζητήθηκε κάποιου είδους ενίσχυση από τον δήμο για οποιαδήποτε περιοχή. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση ότι θα ξεκινούσε το έργο στην Κυδωνίας και ότι ταυτόχρονα θα ηταν κλειστή και η Εφέδρων Πολεμιστών. Το μονο που λάβαμε ήταν το δελτίο τύπου. Ταυτόχρονα τη Δευτέρα ήταν και η λαϊκή δίπλα στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου. Όταν κλείνουν παράλληλοι δρόμοι στην πόλη την ίδια ώρα, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξει πρόβλημα κυκλοφορίας.

Επεμβήκαμε και είχαμε τρεις τροχονόμους το πρωί και τρεις το απόγευμα, με στόχο να μην φράξει η Μπότσαρη, γιατί δεν υπήρχε άλλος δρόμος να κατευθυνθούν τα οχήματα προς τα Δικαστήρια. Ένας τροχονόμος ρύθμιζε την κίνηση στη διασταύρωση της Μπότσαρη με τη Ζυμβρακάκηδων, ένας στη διασταύρωση με την Περίδου και ένας στη διασταύρωση με την Αποκορώνου. Στόχος ήταν να κρατήσουμε τη Μπότσαρη και το κάναμε με τη δικιά μας κρίση και τα δικά μας μέτρα«, τόνισε η κα Κίτσιου.

Ανέφερε ακόμα ότι η υπηρεσία της, πέρα από το πρόβλημα στο κέντρο, είχε να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τα ατελείωτα τροχαία ατυχήματα πάσης φύσεως, ενώ στη διάθεσή της έχει περιορισμένο αριθμό αστυνομικών:

«Δεν υπάρχουν πια σταθεροί τροχονόμοι. Κάθε ωράριο έχω ένα περιπολικό που πηγαίνει στα ατυχήματα και δύο ή τρία δίκυκλα που χρησιμοποιούνται σε ό,τι προκύψει. Οι συνάδελφοι που έκαναν τη διαχείριση της κυκλοφορίας αυτές τις μέρες, στο τέλος είχαν φράξει οι σφυρίχτρες από την υγρασία. Υπάρχει συγκεκριμένη διάρκεια που μπορεί να κάνει αυτό το πράγμα ο αστυνομικός.

Ταυτόχρονα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και τα τροχαία που δεν σταματούν στιγμή, μαζί με διάφορες καταγγελίες πολιτών κλπ. Εγώ έχω 21 χρόνια στην αστυνομία, έχω περάσει από τόσες υπηρεσίες, αλλά ο όγκος εργασίας που έχει η Τροχαία δεν συγκρίνεται με τίποτα, δεν σταματάει στιγμή.»

Η διοικητής της Τροχαίας δήλωσε απογοητευμένη με το επίπεδο συνεργασίας με τον δήμο Χανίων και τη ΔΕΥΑΧ για την εκτέλεση των έργων, λέγοντας ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις απαιτούν σχεδιασμό εκ των προτέρων:

«Έχω εκπλαγεί δυσάρεστα. Εμείς έχουμε υποστηρίξει τον δήμο γιατί είναι θεσμός, εκλέγεται από τους πολίτες. Αλλά όλο τον καιρό που γίνονται έργα, τα μαθαίνουμε κι εμείς ταυτόχρονα με τους πολίτες. Δεν γίνεται έτσι. Για τη ΔΕΥΑΧ είχα ζητήσει να γίνονται συσκέψεις με τη συμμετοχή του δήμου, των εργολάβων και της τροχαίας για να ζητείται έγκαιρα ό,τι χρειάζεται κάθε φορά, δεν έχει γίνει.

Σε μια σύγκριση με έργα του ΔΕΔΔΗΕ στο Ακρωτήρι, οι άνθρωποι είχαν συνεχή επικοινωνία με μας, ενημέρωναν εκ των προτέρων και έκαναν ό,τι κι αν τους ζητήσαμε. Ο εργολάβος είχε βάλει ανθρώπους να ρυθμίζουν την κίνηση όπως του ζητήσαμε, γιατί σε εύκολα σημεία αυτό μπορεί να γίνει, ώστε να αναλάβουμε εμείς τα δύσκολα. Δεν υπήρξε τέτοια συνεργασία στα έργα που γίνονται τώρα στην πόλη.

Η αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας στη διαχείριση της κυκλοφορίας αποδεικνύεται με τους μαραθώνιους, διοργανώσεις όπως το Υπερκοπέλι και άλλες. Αλλά εκεί υπάρχει προεργασία. Παρόλα αυτά η Τροχαία Χανίων θα συνεχίσει να είναι εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, σε κάθε περίπτωση και άσχετα από το τί μπορεί να λέγεται για εμάς, γιατί αυτή είναι η δουλειά μας«, ολοκλήρωσε η κα Κίτσιου.

zarpanews.gr

Κεντρική | Όλες οι ειδήσεις | Ειδήσεις Χανιά – Κρήτη

Χανιά: O καιρός | Live cameras | Αξιοθέατα | Καταστήματα | Φαγητό και ποτό | Ευεξία | Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το aera.gr στο FacebookGoogle News και στο YouTube και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.