Miss Beauty 2016: Ιδού η τέλεια (;) Ελληνίδα

Tα πρότυπα ομορφιάς έχουν αλλάξει άρδην και χάρη στην επιδραστικότητα των social media η τέλεια Ελληνίδα είναι μελαχρινή, με γεμάτα φρύδια και πλούσια «προσόντα» πάνω και κάτω από μια λεπτή μέση.
Miss Beauty 2016: Ιδού η τέλεια (;) Ελληνίδα

Tα πρότυπα ομορφιάς έχουν αλλάξει άρδην και χάρη στην επιδραστικότητα των social media η τέλεια Ελληνίδα είναι μελαχρινή, με γεμάτα φρύδια και πλούσια «προσόντα» πάνω και κάτω από μια λεπτή μέση.

Και ιδού πώς θα έμοιαζε αν τα πιο δυνατά σημεία διάσημων κυριών ένωναν τις δυνάμεις τους

Miss Beauty 2016: Ιδού η τέλεια (;) Ελληνίδα

Σάββατο βράδυ στο Κολωνάκι και η πλατεία γεμίζει με όμορφα και ταυτόχρονα μυστηριώδη κορίτσια που αποφεύγουν να χαμογελούν για να μη χάσουν λίγη από την επιτηδευμένη αγριότητά τους. Προσπαθούν να κρατήσουν σταθερό τον ρυθμό του βηματισμού τους, ακόμα και αν γίνεται το αδιαχώρητο. Μελαχρινές με ίσια στιλπνά μαλλιά ως επί το πλείστον, φορούν σκούρο κραγιόν, μαύρες δερμάτινες μπότες που φτάνουν πάνω από το γόνατο και τσόκερ από κόκκινη βελούδινη κορδέλα. Μοιάζουν σίγουρες ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο ιδεατό πρότυπο της ομορφιάς για το 2016. Αλήθεια, όμως, πώς ορίζεται η τέλεια ομορφιά σήμερα;

Ταιριάζουν οι καστανές αποχρώσεις σε όλες; Είναι συμβατά τα γεμάτα φρύδια και χείλη σε όλα τα σχήματα προσώπου; Και πόσο αρμονικοί είναι οι πλούσιοι γλουτοί σε μια γυναίκα με κοντό σωματότυπο και στενούς ώμους; Οι διασημότητες που ξεπροβάλλουν με δύναμη από τα social media καθορίζουν πλέον τις παγκόσμιες τάσεις και τα κορίτσια πηγαίνουν στο κομμωτήριο και στην αισθητικό τους κραδαίνοντας φωτογραφίες της Οικονομάκου, της Στικούδη και της Νταφοπούλου. Ωραιότερες ή μη, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, εχτές οι λυγερόκορμες ξανθιές, σήμερα οι ζουμερές μελαχρινές, αύριο ίσως και οι κοκκινομάλλες με φακίδες και χωρίς φρύδια. Οι ειδικοί της μόδας και των τάσεων ομορφιάς μιλούν για τις σύγχρονες τάσεις και τα νέα πρότυπα – και ο μάγος του Photoshop σ’ το δείχνει στην πράξη.
Miss Beauty 2016: Ιδού η τέλεια (;) Ελληνίδα

Ισμήνη Νταφοπούλου (μάτια-φρύδια)

Λεία μαλλιά σε φυσικές αποχρώσεις

Αν κάποτε αποτελούσε έμπνευση η πλούσια ξανθιά γυαλιστερή κόμη της Τζένιφερ Ανιστον, σήμερα έχουμε περάσει στην εποχή όπου τα εβένινα μαλλιά της Κιμ Καρντάσιαν είναι το απόλυτο trend. Η hair stylist και make up artist Ρούλα Μαρινοπούλου τονίζει: «Δεν είναι μόνο τα μαύρα μαλλιά της μόδας, αλλά τα μαλλιά σε φυσικά χρώματα. Τα σκούρα καστανά, για παράδειγμα, είναι πολύ hot. Σίγουρα, χωρίς να θέλω να γενικεύσω, δεν είναι πλέον τόσο της μόδας το ξανθό». Η Ρούλα επιμελείται ο χτένισμα της Σταματίνας Τσιμτσιλή και, όπως τονίζει, πολλά κορίτσια της ζητούν να αποκτήσουν τα χτενίσματά της. «Μου ζητάνε συχνά τα χτενίσματα που βλέπουν στη Σταματίνα. Τους αρέσει το φυσικό αποτέλεσμα που έχουν. Τα λεία και λαμπερά μαλλιά της, που σίγουρα είναι τάση! Αλλες τάσεις είναι τα κυματιστά μαλλιά, η ανάλαφρη μπούκλα και ο κότσος της μπαλαρίνας!», λέει στο «thema people».

Gothic χείλη

Μοβ, μπορντό, μελιτζανί, σκούρα καφέ, ακόμα και μαύρα κραγιόν έχουν κατακλύσει τα βαλιτσάκια των make up artists και τα νεσεσέρ των κοριτσιών. Τα σκούρα κραγιόν δίνουν μια μυστηριώδη, σκοτεινή και σέξι πινελιά στο μακιγιάζ και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έχουν προκαλέσει φρενίτιδα σε όλον τον κόσμο. «Τα σκούρα μοβ, καφέ ακόμα και μαύρα κραγιόν παίζουν πάρα πολύ. Γενικότερα θα έλεγα ότι είναι τάση το gothic μακιγιάζ. Τα έντονα μάτια και τα σκούρα χείλη. Μόνο που στο gothic μακιγιάζ περιλαμβάνεται και η λευκή επιδερμίδα. Οι Ελληνίδες, πάλι, δεν προτιμούν τη λευκή επιδερμίδα καθώς, όπως είναι γνωστό, έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στην τερακότα και στις πιο γήινες πούδρες», λέει η Ρούλα Μαρινοπούλου.
Miss Beauty 2016: Ιδού η τέλεια (;) Ελληνίδα
Ευαγγελία Αραβανή(Χείλια)

Contouring αντί για νυστέρι

Αμέτρητα βιντεάκια στο Διαδίκτυο εξηγούν βήμα-βήμα πώς θα αποκτήσουμε τα ζυγωματικά των stars, με λίγα λόγια πώς να ρετουσάρουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας με τη βοήθεια του μακιγιάζ. Τo contouring, με πρώτη διδάξασα την Κιμ Καρντάσιαν, θεωρείται η «θαυματουργή» μέθοδος μακιγιάζ που αντικαθιστά το νυστέρι. «Πάντα υπήρχε το contouring στο μακιγιάζ. Οι φωτοσκιάσεις δηλαδή. Απλώς οι Ελληνίδες δεν το γνώριζαν. Μπορεί να το μαθαίνουν τώρα από την Καρντάσιαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε. Επίσης θέλουν στο μακιγιάζ τους πολύ έντονα και εκφραστικά μάτια και σαρκώδη χείλη. Υπάρχουν τρικ στο μακιγιάζ που μπορούν να δώσουν αυτό το αποτέλεσμα», λέει στο «thema people» η make up artist Μαρία Μαρκαντωνάτου. Πιστεύει ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο ενημερωμένες στα θέματα ομορφιάς απ’ ό,τι στο παρελθόν; «Σαφώς πιο ενημερωμένες και σε αυτό συμβάλλει και η τεχνολογία. Παρατηρώ, όμως, ότι επηρεάζονται και περισσότερο από διάσημες προσωπικότητες. Εγώ πάντα τους λέω όμως να ακολουθούν το στυλ που τους ταιριάζει και όχι απαραίτητα τη μόδα». Εχουν αλλάξει τα πρότυπα της ομορφιάς; «Τα πρότυπα της ομορφιάς έχουν αλλάξει. Αν δούμε παλαιότερες δεκαετίες, οι περισσότερες γυναίκες ήθελαν να γίνουν ξανθιές. Επίσης υπήρχαν άλλα πρότυπα για τον γυναικείο σωματότυπο. Εκεί που καταλήγω, όμως, είναι ότι το διαχρονικό είναι τελικά και το πιο ωραίο. Δεν έχει να κάνει με το τι σου πλασάρει η εκάστοτε μόδα. Τώρα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιδραστική η Κιμ Καρντάσιαν και σε μία δεκαετία να μην υπάρχει καν», επισημαίνει η Μαρία Μαρκαντωνάτου.
Miss Beauty 2016: Ιδού η τέλεια (;) Ελληνίδα
Δούκισα Νομικού (σχήμα προσώπου)
Miss Beauty 2016: Ιδού η τέλεια (;) Ελληνίδα
Κατερίνα Στικούδη(νύχια – χέρια)

Εντονα φρύδια

Οι ειδικοί ομορφιάς προτείνουν έντονα, παχιά φρύδια, σαν αυτά της Κάρα Ντελεβίν, που προσδίδουν ένταση στο βλέμμα και νεανικότητα. Μάσκαρες και τζελ φρυδιών, μολύβια και ειδικές σκιές υπόσχονται το τέλειο αποτέλεσμα. «Αν εξαιρέσεις τη δεκαετία του ’80, που ήταν της μόδας τα πολύ λεπτά φρύδια, τώρα πια οι Ελληνίδες θέλουν να έχουν φαρδιά και έντονα φρύδια και πιστεύω ότι τους ταιριάζουν», συνεχίζει η ίδια.Ποιο είναι το συνηθέστερο λάθος που κάνουμε στο μακιγιάζ; «Συνήθως οι Ελληνίδες κάνουν υπερβολές στο ρουζ και στο contouring. Ισως να είναι και θέμα φωτισμού. Πάντα τους λέω να βάφονται σε φυσικό φως».

Νύχια-χαμαιλέοντες και mirror nails

Τα γαλλικά και τα παλ ροζ μανικιούρ φαντάζουν αναχρονιστικά, μπροστά στις νέες τάσεις στη nail art. Η Αννα Αλμπάνη, η creative director των καταστημάτων «Νύχι-Νύχι» μάς ανοίγει τα μάτια: «Η τελευταία τάση στο nail art είναι το Crystal Pixie. Φανταστείτε πολύ μικρά κρύσταλλα της Swarovski, σαν χαβιάρι, τα οποία τοποθετούμε πάνω στα νύχια. Δεν φαντάζεστε πόσο λάμπουν! Αμέσως μετά είναι πολύ της μόδας τα μαύρα νύχια. Το μαύρο είναι ένα χρώμα που φοράμε πλέον χειμώνα – καλοκαίρι. Αρέσει πάρα πολύ. Οπως επίσης και τα σκούρα κόκκινα χρώματα. Γενικότερα, η μόδα επιτάσσει τα πιο dark look. Μία άλλη τάση είναι τα νύχια-χαμαιλέοντες και τα mirror nails. Ειδικά τα τελευταία είναι πολύ hot. Χάρη σε μια ειδική σκόνη που τρίβουμε πάνω στο βερνίκι, τα νύχια μας γίνονται σαν καθρέφτες».

Στρογγυλά ή τετράγωνα νύχια; «Νομίζω ότι πλέον μας ζητούν περισσότερο τα στρογγυλά. Και ακόμη περισσότερο τα αμυγδαλωτά», απαντά. Οι πελάτισσες επηρεάζονται από τα μανικιούρ των celebrities; «Ναι. Από πάρα πολλές επώνυμες κυρίες. Πολλές φορές συμβαίνει να μας φέρνουν φωτογραφίες και να μας ζητάνε τα νύχια που έχουν δει σε κάποια celebrity. Ειδικά της Κατερίνας Στικούδη. Από το εξωτερικό μας ζητούν πολύ τα νύχια της Ριάνα. Πλέον οι γυναίκες ενημερώνονται πάρα πολύ από τα social media. Ειδικά από το Instagram. Τα νεαρά κορίτσια γνωρίζουν τα πάντα», απαντά. Υπάρχει κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε; «Θα έλεγα να μην έχουμε δέκα διαφορετικές τάσεις στα δάχτυλά μας. Θα πρέπει να υπάρχει μια ομοιομορφία για να είναι chic το μανικιούρ μας. Να αποφεύγουμε να τα κάνουμε όλα μαζί».
Miss Beauty 2016: Ιδού η τέλεια (;) Ελληνίδα
Αθηνά Οικονομάκου
(κοιλιακοί)

«Πλούσιο μπούστο, λεπτή μέση, γεμάτοι γλουτοί»

«Εχουν αλλάξει τα πρότυπα της ομορφιάς και στον γυναικείο σωματότυπο», λέει ο δερματολόγος και επιστημονικός διευθυντής της κλινικής Athens Derma Clinic, δρ Πάνος Δεληγιάννης. «Η τάση αυτή τη στιγμή θέλει τις γυναίκες να έχουν πλούσιο μπούστο, λεπτή μέση και γεμάτους γλουτούς».

Ποιες είναι οι θεραπείες της αισθητικής ιατρικής που ζητούν περισσότερο οι γυναίκες; «Οι περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν αρχικά στις μη χειρουργικές μεθόδους, όπως είναι το αναίμακτο lifting με νήματα, το botox, το ενέσιμο εμφύτευμα υαλουρουνικού οξέος, οι μεσοθεραπείες, τα χημικά peeling. Μπορεί επίσης να γίνει ανόρθωση γλουτών χωρίς νυστέρι. Αύξηση του όγκου των γλουτών, θεραπείες που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα. Στο κομμάτι των χειρουργικών αισθητικών επεμβάσεων, οι συνηθέστερες είναι η αύξηση των μαστών, η λιποαναρρόφηση, η βλεφαροπλαστική, η ρινοπλαστική, η κοιλιοπλαστική», απαντά ο Πάνος Δεληγιάννης.

Ποια σημεία του προσώπου τους επιθυμούν περισσότερο να αλλάζουν; «Τα χείλη και τα ζυγωματικά. Δηλαδή ζητούν να αυξήσουν τον όγκο των χειλιών και των ζυγωματικών». Ισχύει ότι ξεκινούν τα botox από την ηλικία των 30 ετών; «Ναι. Και είναι κάτι που με βρίσκει σύμφωνο. Από τα 30 και μετά θεωρείται η καλύτερη ηλικία για να κάνεις το πρώτο botox, όχι για να αντιμετωπίσεις τις ρυτίδες, αλλά για να μην αποκτήσεις. Σε αυτή την ηλικία το κάνεις προληπτικά», τονίζει.
Miss Beauty 2016: Ιδού η τέλεια (;) Ελληνίδα
Χριστίνα Μουστάκα (μπούστο)

protothema.gr

Κεντρική | Όλες οι ειδήσεις | Ειδήσεις Χανιά – Κρήτη

Χανιά: O καιρός | Live cameras | Αξιοθέατα | Καταστήματα | Φαγητό και ποτό | Ευεξία | Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το aera.gr στο FacebookGoogle News και στο YouTube και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.