«Αποκαλύψτε μας πού βρίσκεται η Αγγελική. Η οικογένειά μου υποφέρει. Θέλουμε μόνο να μάθουμε ότι είναι καλά». Εκκληση σε όσους βρίσκονται κοντά στην αδερφή του -αν βρίσκεται στη ζωή, σήμερα θα είναι 22 ετών- απευθύνει μέσω της εφημερίδας «Espresso» ο Χριστόφορος Σταυρουλάκης.
Το ιστορικό της εξαφάνισης
Τα ίχνη της Αγγελικής Σταυρουλάκη από την Ασή Γωνιά Χανίων χάθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου του 2010, όταν έφυγε από το σπίτι της για να πάει σε φαρμακείο στην Επισκοπή Ρεθύμνου.
Το αυτοκίνητό της βρέθηκε πολύ κοντά στην παραλία του Πετρέ με τα κλειδιά στη μηχανή, ενώ μέσα σε αυτό υπήρχαν όλα τα προσωπικά της αντικείμενα (εκτός από το κινητό της τηλέφωνο). Ωστόσο, παρά τις έρευνες προκειμένου να την εντοπίσουν, οι αστυνομικές αρχές μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να βρουν τι απέγινε.
«Περιμένω από τους ανθρώπους που ίσως βρίσκονται μαζί της να τηλεφωνήσουν στους γονείς μου, στα αδέρφια μου, σε εμένα ή στην αστυνομία για να μας πουν για την τύχη της. Κάνω έκκληση ακόμα και στην ίδια την Αγγελική, αν είναι καλά, να μας τηλεφωνήσει για να ακούσουμε μόνο τη φωνή της. Δεν θέλουμε να μας πει πού είναι, αν η ίδια δεν το επιθυμεί» τόνισε ο 29χρονος και πρόσθεσε:
«Νομίζω ότι βρίσκεται σε κάποιο μοναστήρι και εκείνοι που τη συναναστρέφονται ξέρουν από πρώτο χέρι για όλες τις έρευνες που έχουν γίνει για τον εντοπισμό της όλο αυτό το διάστημα, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν της έχουν αποκαλύψει το παραμικρό. Η πλύση εγκεφάλου που γίνεται μέσα στις μονές είναι τόσο μεγάλη που πιστεύω ακράδαντα ότι η αδερφή μου δεν έχει ιδέα τι γίνεται έξω, ούτε την τεράστια αγωνία που έχουν περάσει οι γονείς μου και τα αδέρφια μου, ούτε φυσικά ότι έχει αποκτήσει ανιψάκι από εμένα».
Αποκλείεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας
Ο Χριστόφορος Σταυρουλάκης παραδέχτηκε ότι η ψυχολογία της ήταν πολύ κακή την περίοδο που εξαφανίστηκε και είναι πολύ πιθανόν να πήρε την απόφαση να κλειστεί σε μοναστήρι. Ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε: «Δεν νομίζω ότι η Αγγελική θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος. Εξάλλου οι έρευνες που έγιναν δεν έδωσαν κανένα δείγμα που να μαρτυρά ότι είναι νεκρή».
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
«Πριν από δυόμισι μήνες απέκτησα ένα γιο. Το παιδί μάς έδωσε πολλή χαρά, ενώ για την τραυματισμένη ψυχολογία των γονιών μου και των αδερφών μου αποτέλεσε βάλσαμο. Είναι μια καινούργια ζωή που έχει καταφέρει να διώξει όσο γίνεται τη μαύρη σκιά της εξαφάνισης της Αγγελικής και εύχομαι από δω και στο εξής όλα τα νέα που θα έχουμε να είναι χαρμόσυνα» είπε με αισιόδοξο τόνο στη φωνή του ο νεαρός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Πάτρα.
Τέλος, ο 29χρονος μίλησε για την υπόθεση της απαγωγής του 51χρονου καθηγητή του Μάντσεστερ Μιχάλη Μιχαηλίδη, για τον σχεδιασμό και την οργάνωση της οποίας είχε συλληφθεί ο 31χρονος αδερφός του: «Ο αδερφός μου είχε προφυλακιστεί τον Αύγουστο του 2010, κατηγορούμενος για την απαγωγή του καθηγητή, που είχε γίνει έξι μήνες μετά την εξαφάνιση της αδερφής μας. Αποφυλακίστηκε με όρους πριν από περίπου δυόμισι μήνες, μέχρι να γίνει η δίκη. Είναι ακόμα πικραμένος από την υπόθεση και το μυαλό του βρίσκεται συνέχεια στην Αγγελική. Θέλει να μάθει πού βρίσκεται, αν είναι νεκρή ή ζωντανή. Τον είδα πριν από λίγες ημέρες, όταν ήρθε να δει τον ανιψιό του. Λάμπει ολόκληρος όταν βλέπει το μωρό, αλλά η χαρά του δεν κρατάει πολύ».
Η περιπέτεια του καθηγητή πανεπιστημίου Μιχάλη Μιχαηλίδη άρχισε το πρωί της 26ης Αυγούστου 2010, όταν πήγε με το αυτοκίνητό του στο χωριό Κουτσουρά Λασιθίου για να αγοράσει μέλι. Ξαφνικά, κι ενώ προσπαθούσε να κάνει όπισθεν, ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα του έκλεισαν τον δρόμο. Ο συνοδηγός ήταν ο 31χρονος αδερφός της Αγγελικής. Εκτός από αυτόν, στην απαγωγή ενεπλάκησαν ένας 32χρονος στενός του φίλος από τη Μεσαρά, η 60χρονη μητέρα του τελευταίου και μία 23χρονη, και παρουσιαζόταν ως αστυνομικός.
Επίσης στην υπόθεση εμπλέκονται δύο άτομα ηλικίας 43 και 41 ετών, ιδιοκτήτες των δύο ακατοίκητων σπιτιών, στα οποία κρατούσαν τον 50χρονο οι απαγωγείς. Ο 51χρονος απελευθερώθηκε πέντε ημέρες μετά, όταν ο 31χρονος αποφάσισε να τον παραδώσει στις Αρχές. Ο νεαρός θεωρούσε ότι ο καθηγητής γνώριζε πού βρίσκεται η αδερφή του, λόγω της φιλικής σχέσης που διατηρούσε μαζί της.