Η 75χρονη αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι πήγε να πετάξει τα σκουπίδια και δεν ήταν αυτή που τα πέταξε στον κάδο
Πολύ ακριβά φαίνεται πως πρόκειται να πληρώσει η 75χρονη από τον Βόλο, σε περίπτωση που κριθεί ένοχη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο το γεγονός πως φέρεται να πέταξε στα σκουπίδια κλεισμένα μέσα σε πλαστική σακούλα τέσσερα νεογέννητα γατάκια. Ειδικότερα, βρίσκεται αντιμέτωπη με την επιβολή πολύ τσουχτερού προστίμου, στα όρια του δυσβάστακτου, συνολικού ύψους 120.000 ευρώ, δηλαδή 30.000 ευρώ για το κάθε ζώο.
Χθες πέρασε το κατώφλι του ανακριτή κατηγορούμενη για κακοποίηση ζώων υπό τη μορφή του βασανισμού σε βαθμό κακουργήματος, προκειμένου να απολογηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε την πράξη που της καταλογίζεται, υποστηρίζοντας ότι πέταξε στον κάδο απορριμμάτων μόνο μια τσάντα με σκουπίδια και δεν γνωρίζει τίποτα για τα γατάκια. Ωστόσο, ο γείτονας που έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία, τη διαψεύδει λέγοντας ότι η 75χρονη ήταν εκείνη που πέταξε τη σακούλα με τα ζωντανά νεογέννητα στον κάδο απορριμμάτων.
Τελικώς μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερη, με την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα της καταβολής εγγύησης 1.500 ευρώ και εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της. Απομένει να οριστεί η δίκη της στο ΜΟΔ. Η ηλικιωμένη συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, διότι, όπως καταγγέλθηκε, το βράδυ της Δευτέρας στον Βόλο, πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, κοντά στο σπίτι της, στο κέντρο της πόλης, τέσσερα νεογέννητα γατάκια, μέσα σε νάιλον σακούλα. Το περιστατικό γνωστοποίησε η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, το βράδυ της Δευτέρας, ενώ το πρωί της Τρίτης ενημερώθηκε η Αστυνομία. Οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψή της μετέφεραν στο ΑΤ Βόλου τα γατάκια, μέχρι να τα παραλάβει εθελοντής της φιλοζωικής. Τι ισχύει με τα διοικητικά πρόστιμα Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώου ή και θανάτωσή του παραδεχθεί την πράξη του επιβάλλεται πρόστιμο με άμεση ισχύ ύψους 30.000 ευρώ για το καθένα. Διαφορετικά εάν ο δράστης αρνείται πως διέπραξε τα παραπάνω, τότε θα πρέπει να καταδικαστεί αμετάκλητα από το δικαστήριο. Παράλληλα μέχρι τότε μπορεί να υποβάλει ένσταση στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, η οποία θα κρίνει εάν οι εξηγήσεις του φερόμενου ως δράστη είναι επαρκείς και έτσι θα προχωρήσει στη διαγραφή του προστίμου. Εάν, όμως, υπάρξει καταδικαστική απόφαση ο παραβάτης παραλαμβάνει από τη γραμματεία των δικαστηρίων το έγγραφο της απόφασης και το προσκομίζει στην αστυνομία, όπου έγινε η καταγγελία.
Το πρόστιμο τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να βεβαιωθεί από τον διευθυντή της Κτηνιατρικής και κατόπιν βεβαιώνεται στην αρμόδια εφορία. Το πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο ΟΤΑ και μειώνεται στο μισό, σε περίπτωση που δοθεί εντός 10 ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης και χωρίς κάποια έκπτωση εάν καταβληθεί σε δύο μήνες. Αλλιώς μετά από τρεις μήνες γίνεται υποχρεωτική η βεβαίωση από τους ΟΤΑ στις εφορίες.
Πηγή:e-thessalia.gr