Τη συσχέτιση των δαχτύλων ενός άνδρα με τον χαρακτήρα του επιχείρησαν οι επιστήμονες και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
Όπως παρατήρησαν, αν ο παράμεσος και ο δείκτης έχουν παρόμοιο μήκος, είναι πιο πιθανό να είναι ευχάριστος, ευγενικός και προσεκτικός, ιδιαίτερα με τις γυναίκες.
Όταν όμως το δεύτερο και το τέταρτο δάχτυλο δεν έχουν ίδιο μέγεθος, αυξάνονται οι πιθανότητες ο άντρας να είναι εριστικός, πεισματάρης και αγενής.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει, ότι η αναλογία «digit ratio», που ορίζεται ως το μήκος του παράμεσου διαιρούμενου με το μήκος του δείκτη, επηρεάζεται από την έκθεση στις ορμόνες, όταν το έμβρυο βρίσκεται στη μήτρα.
Όσοι έχουν πιο μακρύ παράμεσο, είναι πιο πιθανό να έχουν εκτεθεί σε περισσότερη τεστοστερόνη, η οποία με τη σειρά της έχει συνδεθεί με πιο επιθετική συμπεριφορά.
Τώρα, μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά, ισχυρίζονται ότι το γεγονός αυτό μπορεί να επηρεάζει το πώς ένας άντρας συμπεριφέρεται απέναντι στις γυναίκες.
Κατά τη διάρκεια μιας 20μερης μελέτης, 155 συμμετέχοντες συμπλήρωσαν διάφορα ερωτηματολόγια, που σχετίζονταν με την κοινωνική αλληλεπίδραση.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, οι άντρες που είχαν μικρή αναλογία παράμεσου/δείκτη ανέφεραν περίπου κατά ένα τρίτο πιο ευχάριστη συμπεριφορά και κατά ένα τρίτο πιο εριστική συμπεριφορά, σε σχέση με τους άντρες που εμφάνιζαν μεγαλύτερη αναλογία.
«Όταν βρίσκονται με γυναίκες, οι άντρες με μικρότερη αναλογία παράμεσου/δείκτη ήταν πιο πιθανό να εμπλέκονται σε συμπεριφορές όπως το να ακούν προσεκτικά, να χαμογελούν, να συμβιβάζονται, να εκφράζουν διαβεβαίωση και να κάνουν κομπλιμέντα» σχολίασε η καθηγήτρια και επικεφαλής της μελέτης, Debbie Moskowitz.
Μάλιστα, οι άντρες αυτοί συμπεριφέρονταν με αυτόν τον τρόπο τόσο στις σεξουαλικές τους σχέσεις, όσο και στις γυναίκες φίλους και συναδέλφους τους.
Αντίθετα, οι άντρες με μεγαλύτερη αναλογία δακτύλων ήταν το ίδιο εριστικοί, τόσο απέναντι στους άντρες, όσο και στις γυναίκες.
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Individual Differences.
onmed.gr