Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στα καλλιτεχνικά στέκια η είδηση του θανάτου της νεαρής ηθοποιού και τραγουδίστριας Μαίρης Τσώνη. Εν τω μεταξύ και ενώ ακόμη τα αίτια του θανάτου της 30χρονης παραμένουν αδιευκρίνιστα, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με την προφορική ενημέρωση που είχει η αστυνομία από το ΕΚΑΒ και που δημοσιεύει η εφημερίδα «Espresso», η ίδια η ηθοποιός είχε τηλεφωνήσει το πρωί της Δευτέρας στο ΕΚΑΒ για να ζητήσει βοήθεια.
«Δεν είμαι καλά, ελάτε να με πάρετε» φέρεται να στο κέντρο του ΕΚΑΒ η 30χρονη ηθοποιός ενημερώνοντας δίνοντας παράλληλα τη διεύθυνση του σημείου που βρισκόταν στα Εξάρχεια.
Όταν το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έφτασε στο διαμέρισμα που τους είχε υποδείξει η ίδια, την πόρτα άνοιξε ένας ηλικιωμένος άντρας, ο οποίος ήταν φοβισμένος και ενημέρωσε ότι η νεαρή είχε χάσει τις αισθήσεις της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον ηλικιωμένο άντρα, η νεαρή ηθοποιός τον βοηθούσε στις δουλειές του σπιτιού και τον φρόντιζε.
Οι τραυματιοφορείς διαπίστωσαν ότι ο θάνατος της δεν προήλθε από εγκληματική ενέργεια ή κάτι άλλο περίεργο.
Η αστυνομία ενημερώθηκε για τον θάνατο της καλλιτέχνιδος που όπως όλα δείχνουν οφείλεται σε παθολογικά αίτια ενώ παραμένει άγνωστο αν η οικογένειά της θα ζητήσει νεκροψία -νεκροτομή.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της ίδιας μέρας η φίλη και ηθοποιός της Μαίρης Τσώνη Lewsha Camille Simboura είχε γράψει στο Facebook:
«Δεν το πιστεύω ότι μόλις βρήκα νεκρή την Μαίρη Τσώνη (διάσημη Ελληνίδα ηθοποιό του Κυνόδοντα) στον 5ο όροφο. RIP. Συγγνώμη που δεν ήρθα νωρίτερα. Ίσως θα μπορούσαμε να σε σώσουμε. Αισθάνθηκα ένοχη, ενώ έβλεπα τον Τζέιμς να σου παρέχει τις πρώτες βοήθειες (καρδιοαναπνευστική ανάνηψη). Έπρεπε να προσπαθήσω να σε βοηθήσω με την αρρώστια σου. Ήθελε να με βοηθήσει με την υποκριτική και είχε συμφωνήσει να παίξει σε μια ταινία μικρού μήκους που ετοίμαζα. Hταν τόσο ταπεινή που θα συμμετείχε σε κάτι που σχεδίαζα. Κυνόδοντας: Κυριολεκτικά μια από τις πιο σημαντικές σύγχρονες ελληνικές ταινίες (είχε αποσπάσει βραβείο στο φεστιβάλ των Καννών). Αλλά καμιά επιτυχία στον κόσμο δεν μπορεί να θεραπεύσει την κατάθλιψη».
protothema.gr