Ξέσπασε σε κλάματα η σύζυγος του Mr. Facebook μιλώντας για τα παιδιά που χάνονται καθημερινά, κατά την ανακοίνωση της νέας πρωτοβουλίας του ιδρύματός τους. Τι είπε ο Μπιλ Γκέιτς που ανέβηκε στη σκηνή. Στα 3 δισ. η αρχική επένδυση.
Με την Priscilla Chan να κλαίει και να αποχωρεί για δευτερόλεπτα από τη σκηνή, αναφερόμενη στα παιδιά που πεθαίνουν καθημερινά από ανίατες ασθένειες, ο Mark Zuckerberg και η σύζυγός του ανακοίνωσαν στο Σαν Φρανσίσκο τη νέα πρωτοβουλία του ιδρύματός τους, στο οποίο είχαν ανακοινώσει ότι θα δωρίσουν το 99% των μετοχών τους στο Facebook (η αξία τους υπολογίζεται σε 45 δισ. δολάρια), την ημέρα που γεννήθηκε η (10 μηνών σήμερα) κόρη τους, Max.
Το νέο πρόγραμμα του ιδρύματος Chan-Zuckerberg έχει τον πλέον φιλόδοξο στόχο όλων: Μέσα στον αιώνα που διανύουμε να συμβάλει στην καθολική αντιμετώπιση των ασθενειών! Πώς σκοπεύουν να τα καταφέρουν; Επενδύοντας για αρχή $3 δισ. προκειμένου να φέρουν κοντά κορυφαίους γιατρούς, ερευνητές και μηχανικούς, να αναπτύξουν νέα εργαλεία κατανόησης του τρόπου με τον οποίο οι ασθένειες πλήττουν τον ανθρώπινο οργανισμό και να εγείρουν την ευαισθητοποίηση για την ανάγκη μεγαλύτερων επενδύσεων στο κομμάτι της έρευνας.
Τονίζοντας ότι σήμερα ξοδεύονται 50 φορές περισσότερα χρήματα για την περίθαλψη των ασθενών από αυτά που επενδύονται σε έρευνα, πρόληψη και πιθανή εξάλειψη των πιο θανατηφόρων ασθενειών, ο Zuckerberg είπε: «Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό».
«Θα πρέπει να επενδύσουμε στη βασική επιστημονική έρευνα, με στόχο τη θεραπεία των ασθενειών», εξήγησε η Priscilla Chan. «Το λέω ως παιδίατρος που έχω εργαστεί με οικογένειες στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους», συνέχισε, ξεσπώντας σε κλάματα πάνω στη σκηνή. «Θέλουμε να βελτιώσουμε δραματικά κάθε ζωή στη γενιά της Μαξ και να προσπαθήσουμε να μην χαθεί ούτε μια ψυχή», τόνισε.
Αγκαλιές και συγκίνηση από τον Μπιλ Γκέιτς
Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν το φινάλε εμφανίστηκε στη σκηνή και ο Bill Gates , εκφράζοντας την υποστήριξή του στο όραμα του ζεύγους Zuckerberg. Μάλιστα χαρακτήρισε το εγχείρημά τους “πολύ τολμηρό και πολύ φιλόδοξο”, αγκαλιάζοντας στο τέλος και τους δύο.
Μέρος των χρημάτων θα πάει σε μια επένδυση ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία ενός βίο-εργαστηρίου (BioHub), το οποίο θα ενώσει ερευνητές από το Stanford, το Berkley και το πανεπιστήμιο του San Francisco με κορυφαίους μηχανικούς, ώστε με τη βοήθεια της ανάλυσης δεδομένων να ανακαλυφθούν νέοι, πιο αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας.
techgear.gr