Δηλαδή απαίτησε να μην περιοριστούμε στους διαγωνισμούς αλλά να προχωρήσουμε σε γεωτρήσεις άμεσα, ακολουθώντας την τακτική του αείμνηστου Εθνάρχη, προέδρου της Κύπρου,Τάσσου Παπαδόπουλου.
Άμεση ήταν η απάντηση του παριστάμενου υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη ο οποίος είπε ότι
«Aναφορικά με αυτά που είπε στην ομιλία του ο Π.Παναγιωτόπουλος, έχω να πω ότι σε λίγες ημέρες νομίζω ότι θα έχουμε καλές ειδήσεις προς την κατεύθυνση αυτή».
Στην συζήτηση παρενέβη και ο προεδρεύων της συνεδρίασης αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Νιώτης, ο οποίος είπε ότι «Νομίζω προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η ομιλία του Γ.Παπανδρέου χθες».
Υπενθυμίζεται ότι την άμεση έκδοση αδειών για γεωτρήσεις νότια της Κρήτης αλλά και την προώθηση του project Ήλιος, είχε θέσει, όπως είχε δημοσιεύσει το flashnews.gr, ως βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης συνεργασίας που θα προκύψει ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της δραματικής συνεδρίασης της Βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Το θέμα των πετρελαίων στην κρίσιμη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο
Το defencenet.gr είχε αποκαλύψει ότι στην συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο στις 6΄Νοεμβρίου είχε τεθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τότε πρωθυπουργό το θέμα των πετρελαίων και ακριβώς για αυτό ήθελε να μην πηγαίναμε άμεσα σε εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου, όπως ζητούσε ο Α.Σαμαράς, αλλά να αναβληθού γιατί «Έχουμε το θέμα των πετρελαίων και του φυσικού αερίου να διαχειριστούμε».
Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης Α.Φώσκολο, η αξιολόγηση γεωλογικών, γεωχημικών και λοιπών γεωστοιχείων, μας υποδεικνύει την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.
Οι πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι υπάρχει … έξωθεν πίεση για «άμεση έναρξη γεωτρήσεων» και μάλιστα ήδη έχει βρεθεί και η εταιρεία που θα τις κάνει.
Πιο απλά, μέχρι το καλοκαίρι η Ελλάδα «θα τρυπήσει» νότια της Κρήτης σε ένα κοίτασμα το οποίο δείχνει να είναι το τριπλάσιο εκείνου της Κύπρου. Με εγγυήσεις ασφάλειας να δίνονται τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την Γαλλία, που θέλουν πάση θυσία να προχωρήσει άμεσα.