Στα Χανιά το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας

Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα
covid

Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα με αυτό να βρίσκεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.

Πρόκειται για Έλληνα που έφτασε στη χώρα μας από τη Νότια Αφρική, έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα καραντίνας και έγινε ιχνηλάτηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ο συμπολίτης μας αφίχθη στις 26 Νοεμβρίου. Έγινε rapid test στο αεροδρόμιο, το οποίο ήταν αρνητικό. Την επόμενη ημέρα είχε ήπια συμπτώματα.

Ο ασθενής παραμένει μέχρι τώρα με ήπια συμπτώματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr έχουν σταλεί για εξακρίβωση όλα τα δείγματα όσων ταξίδεψαν στην Νότιο Αφρική το τελευταίο διάστημα. Οι αναλύσεις γίνονται στην Αθήνα.

Μετά την άφιξή του στα Χανιά έκανε rapid test κάθε ημέρα και όταν βγήκε το πρώτο θετικό τεστ, προχώρησε και σε μοριακό τεστ, το οποίο επιβεβαίωσε ότι νοσούσε με κορονοϊό.

 

Το μοριακό τεστ ήταν “ύποπτο” για την μετάλλαξη Όμικρον, κάτι που επιβεβαιώθηκε αμέσως μετά από ειδικούς ελέγχους.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε στα ΜΜΕ και η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία βρίσκεται στα Χανιά σε ημερίδα για την ισότητα των γυναικών.

Ο ασθενής είναι σε καραντίνα στο σπίτι του, όπως και όλες οι επαφές του. Οι επαφές είναι υπό στενή παρακολούθηση, ενώ όλα τα τεστ που έγιναν μέχρι τώρα είναι αρνητικά.

zarpanews.gr

Δημοφιλή

  1. Τραγωδια στα Χανιά: “Τα αιματώματα δεν προκλήθηκαν από την προπόνηση, αλλά από τσακωμό” λέει ο προπονητής του 19χρονου που πέθανε στη ΜΕΘ
  2. Χανιά: Συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για την οικογένεια του ψαροντουφεκά που έχασε τη ζωή του στην Παλαιόχωρα
  3. Χανιά: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Μάριο – Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια θανάτου
  4. Θλίψη για το νιόπαντρο ζευγάρι που σκοτώθηκε σε τροχαίο – 82 ετών ο οδηγός του αγροτικού με το οποίο συγκρούστηκε η μηχανή τους (φωτο)
  5. Χάος με εκδρομή μαθητών από την Κρήτη προς την Αθήνα: Οι μισοί ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα, οι άλλοι μισοί έμειναν πίσω!
  6. Φοιτήτρια πούλησε την παρθενιά της για 1.9 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία: Ο αγοραστής είχε καλέσει και γιατρό (φωτο)
  7. Θάνατος 19χρονου στα Χανιά: Στην Ασφάλεια ο φάκελος – Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή για το αιμάτωμα στον εγκέφαλο