Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του neakriti.gr ο δημοφιλής καλλιτέχνης προέβη το προηγούμενο διάστημα σε αίτηση αναίρεσης της σε βάρος του απόφασης στον Άρειο Πάγο. Ενόψει της έκδοσης της σχετικής απόφασης από τον Α.Π., η πλευρά του λυράρη προέβη – όπως δικαιούται από το νόμο- σε αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής του
O Γιώργος Στρατάκης στην φυλακή για υπεξαίρεση 1.600.000 ευρώ από τράπεζα
Ζητά να αποφυλακιστεί ο Κρητικός λυράρης, Γιώργος Στρατάκης, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες είχε οδηγηθεί στη φυλακή, μετά την καταδίκη του – σε δεύτερο βαθμό – σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για υπεξαίρεση ποσού περίπου 1.600.000 ευρώ από τράπεζα, πριν από αρκετά χρόνια. Η σχετική αίτηση αναμένεται να εκδικαστεί την Τετάρτη 6/6 κατά τη συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του neakriti.gr ο δημοφιλής καλλιτέχνης προέβη το προηγούμενο διάστημα σε αίτηση αναίρεσης της σε βάρος του απόφασης στον Άρειο Πάγο. Ενόψει της έκδοσης της σχετικής απόφασης από τον Α.Π., η πλευρά του λυράρη προέβη – όπως δικαιούται από το νόμο- σε αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής του.
Με λίγα λόγια, ζητά να αποφυλακιστεί μέχρι να εκδοθεί η απόφαση περί αναίρεσης ή μη της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου από τον Άρειο Πάγο. Η εν λόγω αίτηση αναστολής εκτέλεσης πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, να εκδικαστεί αύριο Τετάρτη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο).
Ο καλλιτέχνης είχε καταδικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις αρχές του περασμένου Μαρτίου σε κάθειρξη 8 ετών για υπεξαίρεση ποσού περίπου 1.600.000 από τράπεζα, πριν από αρκετά χρόνια. Ο κατηγορούμενος δεν είχε εμφανιστεί στη δίκη, ωστόσο, εκπροσωπήθηκε δια της πληρεξουσίου συνηγόρου του.
Στα τέλη του ίδιου μήνα, ο καταδικασθείς παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου και μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα μετήχθη σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε.
Όπως είχε γράψει τότε το neakriti.gr η καταδίκη του καλλιτέχνη είναι τελεσίδικη, αλλά όχι αμετάκλητη, καθώς έχει το δικαίωμα να προσφύγει στον Άρειο Πάγο (όπως και τελικά συνέβη), ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική σε βάρος του απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.
Ο ίδιος ο Κρητικός καλλιτέχνης, πάντως, σε ανάρτηση που έκανε τότε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προέβη σε… άνοιγμα ψυχής, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «η ψυχή δεν φυλακίζεται!!! Σύντομα θα ξαναβρεθούμε!!!».
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε διεξαχθεί τα προηγούμενα χρόνια. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε κρίνει ένοχο τον λυράρη. Ωστόσο, του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του σύννομου πρότερου βίου και της ειλικρινούς μετάνοιας.
Τελικά, του επιβλήθηκε πρωτόδικα, κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών (η οποία διατηρήθηκε και σε δεύτερο βαθμό), ωστόσο, το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Έτσι, ο καταδικασθείς καλλιτέχνης δεν είχε οδηγηθεί τότε στη φυλακή.