Η ελληνική αποστολή με έδρα τα Χανιά κατάφερε να σταθεί επάξια στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών (World Butchers’ Challenge – WBC) κερδίζοντας το βραβείο για το καλύτερο burger (μπιφτέκι) στον κόσμο!
Αν και διαγωνιζόταν για πρώτη φορά, αν και το έλλειμμα εμπειρίας ήταν δεδομένο, αν και είχε ν’ αντιμετωπίσει υπερδυνάμεις του χώρου, η ελληνική αποστολή -με έδρα τα Χανιά- όχι μόνο κατάφερε να σταθεί επάξια στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών (World Butchers’ Challenge – WBC), αλλά κέρδισε και το βραβείο για το καλύτερο burger (μπιφτέκι) στον κόσμο!
Το βραβείο παρέλαβε χθες το βράδυ, στη διάρκεια της τελετής απονομής που έγινε στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, ο Χανιώτης Λεωνίδας Μαθιουλάκης, αρχηγός της ελληνικής ομάδας, και ιδιοκτήτης της επιχείρησης Meating ΑΒΕΕ, στον Πλατανιά Χανίων. Σημειώνεται ότι ο κ. Μαθιουλάκης ήταν ο άνθρωπος που είχε την πρωτοβουλία συμμετοχής στον διαγωνισμό κι εκείνος που, πέραν του χρόνου, δαπάνησε κι ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στον διαγωνισμό.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σήμερα και μεταδόθηκε «ζωντανά». Oι 12 ομάδες που συμμετείχαν είχαν στη διάθεσή τους 3 ώρες και 15 λεπτά για να επεξεργαστούν μισό μοσχάρι, μισό χοιρινό, ένα αρνί και 5 κοτόπουλα. Οι κριτές έλαβαν υπόψιν τους ποιες ομάδες κατάφεραν να διαχειριστούν με τον πιο ευφάνταστο, καινοτόμο και ταυτόχρονα ορθολογικό τρόπο τα παραπάνω τέσσερα είδη κρέατος, προσδίδοντάς τους υπεραξία.
Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Ιρλανδία, με τη Νέα Ζηλανδία να λαμβάνει τη δεύτερη θέση και την Αυστραλία την τρίτη. Εκτός βάθρου έμεινε η Γαλλία.
Υπενθυμίζει ότι τον διαγωνισμό (World Butchers’ Challenge – WBC) είχαν δηλώσει συμμετοχή ομάδες που προέρχονται από τις χώρες: Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Νότια Αφρική, ΗΠΑ και Βραζιλία.
Σημειώνεται, τέλος, ότι ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων και ποτών IFEX (20 – 22 Μαρτίου), μιας μεγάλης και εξελισσόμενης επαγγελματικής έκθεσης, η οποία ειδικεύεται και στον τομέα κρέατος.
{gallery}/00-2017/01-dec/2018/bueg/{/gallery}
hania.news