Ένας Χανιώτης κατέκτησε την διάκριση για την οποία παλεύουν πολλά χρόνια οι μεγαλύτεροι σεφ της χώρας.
Ένας “Χρυσός Σκούφος” είναι η απόλυτη κατάκτηση για έναν σεφ και φυσικά για το εστιατόριο που τον “φιλοξενεί”, καθώς κατατάσσεται αυτόματα στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.
Από το βράδυ της Δευτέρας που απονεμήθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι 2016, ο Χανιώτης Νίκος Σκαμνάκης είναι υπερήφανος κάτοχος του απόλυτου γαστρονομικού βραβείου, ως head chef του εστιατορίου Matsuhisa στη Μύκονο.
Το zarpanews.gr μίλησε με τον βραβευμένο σεφ ο οποίος δήλωσε: “Είναι μια σημαντική επιτυχία μέσα από πολύ δουλειά και κόπο, μέχρι να έρθει η επόμενη. Κάθε μέρα στην κουζίνα ξεκινάς από το μηδέν”.
Εξάλλου, αυτό επιβεβαιώνει η μέχρι σήμερα πορεία του η οποία είναι σταθερά ανοδική και περιλαμβάνει μετά τη σχολή μαγειρικής, πολλές “στάσεις” στο εξωτερικό κι ένα πέρασμα από το Astir Palace Resort στη Βουλιαγμένη. Τα τελευταία χρόνια ο Νίκος είναι Head Chef στο εστιατόριο Matsuhisa στο Saint Moritz και Head Chef στο Nobu Matsuhisa της Μυκόνου. Εξάλλου τα τελευταία 6 χρόνια τον “κέρδισε” η ιαπωνική και περουβιανή κουζίνα.
{gallery}00-2016/10-mar/000/skamnakis/{/gallery}
zarpa.gr